2009. augusztus 25.

ISTEN NEVEI XXIV-IK LECKE

Micsoda kiapadhatatlan gazdagsag rejtozik Isten Igejeben! Egesz eleted eltotheted tanulmanyozasaban s megis talasz kiaknazatlan kincseket benne.
Eppen ezert ne elegedjunk meg a morzsakkal, hanem meritsunk bizalommal bosegebol.
Mikent elnek Isten gyermekei? Gyozedelmesen vagy legyozotten?Hat en meg te?
Aprankent kiskanallal etenek masok vagy jollakottan emelkedsz fel Isten bosegesen teritett asztalatol?
Megjatszod keresztenyseged vagy szereted Uradat ,teljes sziveddel,teljes lelkeddel,s teljes erodbol?

A kovetkezokben Isten IEHOVA-MECODICHEM,ami leforditva annyit jelent"Az Ur Ki megszentel"
Mozes II-ik konyve 19:4-ben igy szol az Ur Mozeshez:

A harmadik hónapban azután hogy kijöttek vala Izráel fiai Égyiptom földéről, azon a napon érkezének a Sinai pusztába. 2. Refidimből elindulván, érkezének a Sinai pusztába és táborba szállának a pusztában; a hegygyel átellenben szálla pedig ott táborba az Izráel. 3. Mózes pedig felméne az Istenhez, és szóla hozzá az Úr a hegyről, mondván: Ezt mondd a Jákób házanépének és ezt add tudtára az Izráel fiainak. 4. Ti láttátok, a mit Égyiptommal cselekedtem, hogy hordoztalak titeket sas szárnyakon és magamhoz bocsátottalak titeket. 5. Mostan azért ha figyelmesen hallgattok szavamra és megtartjátok az én szövetségemet, úgy ti lesztek nékem valamennyi nép közt az enyéim; mert enyim az egész föld. 6. És lesztek ti nékem papok birodalma és szent nép. Ezek azok az ígék, melyeket el kell mondanod Izráel fiainak

Izrael es a Krisztus Gyulekezete " királyi papság, szent nemzet"-erre hivatott(Peter I levele2:9)
Miutan Isten ezt mondta a nepnek Mozes altal,a Sinai-ra vezette nepet s kiadta a tizparancsolatot, s megadta a Szentsator tervet.Ha mindezeket megtartjak Izrael nepe egy olyan neppe valik mely Istenet mint IEHOVA-MECODHISEM ismeri meg.A torveny megtartasanak jele a szombat megtartasa volt.

12. Azután szóla az Úr Mózesnek, mondván: 13. Te szólj az Izráel fiainak, mondván: Az én szombatimat bizony megtartsátok; mert jel az én közöttem és ti köztetek nemzetségről nemzetségre, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ki titeket megszentellek. 14. Megtartsátok azért a szombatot; mert szent az ti néktek. A ki azt megrontja, halállal lakoljon. Mert valaki munkát végez azon, annak lelke írtassék ki az ő népe közül. 15. Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt nap: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék. 16. Megtartsák azért az Izráel fiai a szombatot, megszentelvén a szombatot nemzetségről nemzetségre, örök szövetségül. 17. Legyen közöttem és az Izráel fiai között örök jel ez; mert hat napon teremtette az Úr a mennyet és a földet, hetednapon pedig megszünt és megnyugodott. 18. Mikor pedig elvégezte vele való beszédét a Sinai hegyen, által adá Mózesnek a bizonyság két tábláját, az Isten ujjával írt kőtáblákat.
Mozes II-ik konyve 31:12-18

A szombat megtartasanak celja nem a nep megvaltasa volt, mert ok mar egyszer megvoltak valtva Egyiptombol,hanem hogy ok megtudjak hogy Isten az Ki oket megszenteli(13-ik vers) vagyis IEHOVA-MECODHISEM .Mikent Isten megszentelte a Szombatot nepeert,ugy Isten megszentelte nepet,vagyis felretette hogy ok Neki Istennek eljenek.

Mi a celja Jezus Krisztus megvalto munkajanak? Hogy minket a bun zsoldjatol megszbaditson,mely a halal,a pokol, s ugyanakkor hogy megszenteljen,szentte tegyen,felre teve hogy Oerette eljunk.Csupan azok kik megszenteltettek s szent eletet elnek ,lehetnek egyutt az Urral egy orokke valosagra.
. Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, a mely nélkül senki sem látja meg az Urat: Zsido12:14
A szentseg egy parancs, s az Ur az aki megszentel.
Az Oszovetseg nepe a Szombat megtartasaval tartotta eszben hogy o egy szent nep,valasztott nemzetseg."választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra valo nep"
Az Ur Jezus sajat verevel valtotta ki Gyulekzetet hogy azt megszentelje.Mikent szentelte meg Gyulekezetet Urunk?Olvassuk el a kovetkezo Igereszeket s figyeljuk meg mit mond mindenik a megszentelodesrol:

Zsidok 10:10-14

A mely akarattal szenteltettünk meg egyszer s mindenkorra, a Jézus Krisztus testének megáldozása által. 11. És minden pap naponként szolgálatban áll és gyakorta viszi ugyanazokat az áldozatokat, a melyek sohasem képesek eltörölni a bűnöket. 12. Ő azonban, egy áldozattal áldozván a bűnökért, mindörökre űle az Istennek jobbjára, 13. Várván ímmár, míg lábainak zsámolyául vettetnek az ő ellenségei. 14. Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket

Janos 17:15-19

15. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. 16. Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok. 17. Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság. 18. A miképen te küldtél engem e világra, úgy küldtem én is őket e világra; 19. És én ő érettök oda szentelem magamat, hogy ők is megszenteltekké legyenek az igazságban.

Holnap folytatjuk az idezetekkel.

Nincsenek megjegyzések: