2009. augusztus 5.

ISTEN NEVEI XVII-IK LECKE

Cezar Borgia halalos agyan megkeseredve kialtott fel:"Eletemben mindenre volt gondom,halalom pillanatan kivul, s eljott az idom s nem vagyok felkeszulve!" Nem keszult fel a halalra.Miert? Mert O nem hitt Isten Szavaban mely azt mondja:"Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik"Roma 10:13
Az ember godoskodhat eleterol szep es hosszu legyen,de nem kerulheti el a halala pillanatat.Egyedul IEHOVA -IIRE tudja a halabol eletre hozni .Miert ?Mert csak egyedul IEHOVA-nak van onmagaban elete.Mindoroktol mindorokke el s az Ur Jezusban felemelte a vilag bunet.Janos 5:21-ben ezt mondja:Mert a mint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is a kiket akar, megelevenít"
Jezus Krisztus kereszthalig valo engedelmessege,Atya iranti szeretete,lehetove tette hogy az Atya elfogadja aldozatat s ezaltal aki az O Neveben bizik atmenjen a halabol az eletre.

Mit gondolunk milyen jelentoseggel bir az hogy Isten a Morija hegyet jelolte ki Abraham szamara mint Izsak felaldozasara?

A Kronikak II.-ik konyveben olvassuk:. Elkezdé építtetni Salamon az Úr házát Jeruzsálemben a Mórija hegyén, mely Dávidnak, az ő atyjának megmutattatott, azon a helyen, melyet készített vala Dávid a Jebuzeus Ornán szérűjén"3:1
Attol elkezdve egesz az Urunk keretrefesziteseig minden az Ur hazaban hozott aldozat felidezi Abraham szavait:"És nevezé Ábrahám annak a helynek nevét Jehova-jire-nek. Azért mondják ma is: Az Úr hegyén a gondviselés"
Minden felaldozott barany,bika vagy barmilyen aldozat Ora mutat,az Ur Jezus aldozatara.
Mert lehetetlen, hogy a bikák és bakok vére eltörölje a bűnöket. 5. Azért a világba bejövetelekor így szól: Áldozatot és ajándékot nem akartál, de testet alkottál nékem, 6. Égő és bűnért való áldozatokat nem kedveltél"Zsidok 10:4-6.
Ezert a maga idejeben Isten vette egyetlen Fiat s a Morija hegyere vitte ,aldozatul a vilag buneiert.S O engedelmesen ,minden tiltakozo szo nelkul ment,a kinok hegyere,csendben hangtalanul,turve a csufolodast,szegeket kezeben, laban.Nem hallatszott hang az egbol mely megkimelte volna,s helyebe bakot hozna.Nem csak egyedul Isten Baranya volt arra kepes es erdemes hogy a vilag buneit magara vegye.O volt az aldozat mely gondoskodott arrol hogy az egesz vilag iteletet magara vegye.
A megvaltas melyet az ember maga sosem tudott volna elerni,IEHOVA-IIRE altal volt megadva ingyen,az emberi erofeszites nelkul.

És miképen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet
'" mondja a Zsidok 9:27
Janos 3:36 pedig folytatja: A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta

Nincsenek megjegyzések: