2009. június 21.

NYILVANOS VALLOMAS

Szeretlek Uram, én erősségem!
Te vagy eletem ertelme es celja.Kivontal a sotetseg godrebol s sziklara allitottad labomat s uj eneket adtal szamba.Betoltotted szivemet szeretettel.Ujja tetted lenyemet.Elforditottad elmemet a hiabavalosagoktol,ertelmetlen lenyegtelen dolgoktol,s orokkevalo ertekekre iranyitottad figyelmem.Megvaltoztattad ertekrendszerem,iranyelveim,uj iranyt szabtal megrogzott felfogasomnak.Kiforditottal szokasaimbol,megtorted ellenallasom,makacssagom,peldat adtal az alazatra,buszkesegem porra tetted.Orok elettel ajandekoztal meg.Megaldottal minden lelki aldassal.S megis nemcsak ezert szeretlek Uram,hanem gyonyoruseges szemelyedert melyet feltartal elottem,engedelyezve jelentektelen voltomnak hogy nyorkodjek benned.Mert ilyennek ismertelek meg:A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
Ilyen csodalatos Urat szerethetek, ismerhetek.Mert ilyen onfelaldozo vagy te UramA ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében
Mekkora biztonsagban vagyok Veled,s bizalmam van Hozzad mert: tegnap és ma és örökké ugyanaz vagy Te.
Ilyen csodalatos vonasokat fedeztem fel Nalad:Az Úr az ő szent templomában, az Úr trónja az egekben; az ő szemei látják, szemöldökei megpróbálják az emberek fiait. Az Úr az igazat megpróbálja, a gonoszt pedig, az álnokság kedvelőjét, gyűlöli az ő lelke. Hálókat hullat a gonoszokra; tűz, kénkő és égető szél az ő osztályrészök! Mert az Úr igaz; igazságot szeret, az igazak látják az ő orczáját.
Mert az Úr szava igaz, és minden cselekedete hűséges. Szereti az igazságot és törvényt; az Úr kegyelmével telve a föld.
Megőrzi ő az ő kegyeltjeinek lelkét; a gonoszok kezéből megszabadítja őket.
Igaz az Úr minden ő útában, és minden dolgában kegyelmes
Hogyne szeretnelek Uram mikor megtoltod szivem csodalattal s szeretnem hogy
Az Úr dicséretét beszélje ajkam, és az ő szent nevét áldja minden test örökkön örökké

2 megjegyzés:

Mike Adina írta...

Ámen, ámen!

Hanga írta...

Szívhez szóló ima, Ámen!