2009. június 18.

NEHANY OSSZEFOGLALO GONDOLAT A BIBLIATANULMANY BEFEJEZOJEKENT

A.
Mennyei Atyank hatalmas alkotoerovel rendelkezo isten,ki hatartalan erovel fedte fel tervet akkor amikor gyermekeit vezette.Gondoljunk itt a modszerek kulonbozosegere amint az okorban vezette nepet:Mozes,Illes,Pal,Filip,David.

B.
Keruld hogy olyankor vegy donteseket mikor batortalan allapotban vagy.A legyozottek a volgyben dontenek,mikor nincs vilagos latasuk,mikozben a gyoztesek megvarjak mig a csucsra ernek s akkor hataroznak donteseik felett elfogadva Isten tervet eletukre.

C.
Hatarozz egy hataridot dontesed hozatalara.Egyes szemelyeknek tul sok informaciora van szukseguk ahhoz hogy hatarozatot vegyenek.Ez lehet a hitetlenseguk jele is ,mert a Biblia arra tanit higy hitbol el az Igaz s nem latasbol.Mi tobb megtortenhet hogy tul sokat habozva,mas veszi at helyettunk a dontest,utolagos sajnalatot valtva ki belolunk.

D.
Ne hagyd hogy masodlagos dontesek eltereljek figyelmed az igazi fontos dontesektol.Peldaul :konnyu feltenni a kerdest:vajon ferjhez menjek -e Janoshoz vagy inkabb valasszam az egyetemet?, amikor a fontos kerdes amit felkell tennem ez az:Mit akar Isten hogy tegyek,egyetemre vagy inkabb ferjhez menjek?

E.
Keruld hogy a tegnap harca a mat befolyasolja,mikor ujabb kihivasok allnak ellotted.Az igazi hivok tudjak hogy az ujabb kihivasok uj strategiat kovetelnek(1Kronika 12:32)


Az Izsakhár fiai közül, a kik felismerék az idő alkalmatos voltát, hogy tudnák, mit kellene Izráelnek cselekednie, kétszáz főember és az ő rokonaik mind hallgatnak vala beszédjökre

F.
Az uj hatarozatvetelkor,ne bizd magad az altalanos ismeretekre,vagy a multban felgyult informaciokra,hanem vizsgalj meg minden ujabb lehetoseget.Mert lehetseges hogy a korulmenyek megvaltoztak s a meglevo informaciok elvesztettek frisseseguket.

G.
Megtortenhet,hogy mindazok kiknek kikered velemenyet egy ilyen dontes alkalmaval,egyontetuen beleegyezesuket adjak,viszont ez meg nem bizositek arra hogy helyes a dontes.Gyakran jobb ha kulonboznek a velemenyek hogy ezaltal minden lehetoseg merlegre keruljon,a hatarozat vetel elott.

H.
Egy dontest barmikor meglehet valtoztatni.Neha bolcsessegunk odavezet hogy valtoztassunk vagy eppen nulla nyilvanitsunk egy mar meghozott dontest.

I.Gyakran egy nagyszerunek tuno dontes,mely feluletesen volt veve,nem hozza meg a vart
eredmenyt mint egy masik kevesbe sikeresnek tuno de melyet odaado vizsgalat elozott meg.Ezert barmit hatarozunk szivbol tegyuk semmit sem ketelkedve
És valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek.Kol.3:23

Nincsenek megjegyzések: