2009. július 17.

ISTEN NEVEI X-IK LECKE EL ROI

Mint az elozo leckeben lathattuk Isten mindent lat.
Eletunk folyaman kulonbozo helyzeteket elunk at.Sajnos gyakran megtortenik hogy meg akkor is ha csak a jot cselekedjuk rosszal fizetnek,vagy eppen csak addig vagyunk jok mig a jot cselekedhessuk. s utana felredobnak ,megsertenek,elvetnek.Ez mely sebeket okozhat , s meg akkor is ha igyekszunk bocsatani,elfeledni, a jelenet mindegyre visszajon lejatszodik szemunk elott ,sot ha az illetovel talakozunk a sertes felevenedik bennunk,meg akkor is ha azt gondoljuk reg elfeledtuk.
Hogy lehet ezen atesni,kigyogyulni?
Hat igen a gyogyulas lehetseges mert ha nem Isten nem engedte volna hogy mindez megtortenjek.
Hol kezdodik el a gyogyulas? Ott amikor az ember megerti s elfogadja hogy Isten mindent lat.O EL ROI.Istennek gondja van minden problemara mely eleunkben vegbemehet.
Szemei nemcsak Abrahamon s Saran vannak hanem latja Hagart is es erdekli sorsa.
Elso alkalommal a Bibliaban az EL ROI nev alatt Isten Hagarral valo talalkozasnal mutatkozik be.Megmutatja neki mit tegyen hogy el ne vesszen.
A gyogyulas folyamat akkor kezdodik el mikor felismered mi is tortent veled ,anelkul hogy magadat vagy mast hibaztatnal.Meg akkor is ha azt gondolod hogy senkit sem erdekel senki sem tudja mi megy vegbe szivedben ,Isten lat es tud mindent.Senki el nem rejtozhet elole,akar nappal vagy ejszaka van.
Hová menjek a te lelked elől és a te orczád elől hova fussak? 8. Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy. 9. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék: 10. Ott is a te kezed vezérelne engem, és a te jobbkezed fogna engem. 11. Ha azt mondom: A sötétség bizonyosan elborít engem és a világosság körülöttem éjszaka lesz, 12. A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.Zsoltar 139:7-12.
Meg akkor is ha ugy erzed senkit sem erdekel ami veled tortenik,Isten melletted all ,O tudja,Ot erdekli.O mindent napfenyra hoz mert elotte semmi sincs elrejtve.
O keszen all hogy megbocsasson azoknak kik rosszat tettek neked,de kinek nem fogadja el megbocsajtasat az itelet van felreteve.
Mert igazságos dolog az az Isten előtt, hogy szorongattatással fizessen azoknak, a kik titeket szorongatnak. 7. Néktek pedig, a kik szorongattattok, nyugodalommal mivelünk együtt, a mikor megjelenik az Úr Jézus az égből az ő hatalmának angyalaival.2Teszalonik 1:6-8
Isten mindent latott tud a rosszrol mely ert,de az O terve szerint meg,mely barmilyen emberi gondolkozast felulmul,megengedte hogy ez megtortenjek, smindezt javadra fordithatja ha ismered Ot,elhiszed hogy O a te Istened,s bizodalmad van az O neveben,mert:
Azért te benned bíznak, a kik ismerik a te nevedet; mert nem hagytad el, Uram, a kik keresnek téged Zsoltar 9:11

Az is nyilvanos hogy szeretteid kik tavol vannak toled s mar nem lehetsz segitsegukre,Isten latja oket tud roluk,ezert Hozza fordulj mert Neki gondja van mindenrol,lat mindent mert O
EL ROI

Nincsenek megjegyzések: