2009. július 6.

ISTEN NEVEI VII-IK LECKE

A Teremto Atya ELOHIM az EL ELION nev alatt is kijelenti magat.
Leforditva MAGASSAGOS ISTEN vagy EROS ISTEN.
Eloszor a Szentirasban a Mozes I konyve 14:20-ban talakozunk ezzel a nevvel
Áldott a Magasságos Isten, a ki kezedbe adta ellenségeidet. És tizedet ada néki mindenből.

El Elion az ellenseget Abraham kezebe adta.O nepe vedoje,szabaditoja.
És eszökbe vevék, hogy Isten az ő sziklájok, és a felséges Isten (EL ELION)az ő megváltójok.
Mert aki Istenben bizik:
Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az. Akkora szukseg van arra hogy Istent megismerjuk szemelyesen,tudjuk Kicsoda O ,El Elion.Ha Isten nem lenne oly magassagosan az embere felett,semmi eselyunk arra hogy helytalljunk e vilagban.Kiteve a gonosz kedvenek.Viszont a dolgok nem igy allnak.
Az alabbi versek bemutatjak Isten Hatalmat.Hadd olvassuk el figyelmesen es elmelkedjunk rajta s jegyezzuk fel mit is mond EL ELION nagysagarol.

Daniel 4:31,32

És az idő elteltével én, Nabukodonozor, szemeimet az égre emelém, és az én értelmem visszajöve, és áldám a felséges Istent, és dícsérém és dicsőítém az örökké élőt, kinek hatalma örökkévaló hatalom és országa nemzedékről-nemzedékre áll. 32. És a föld minden lakosa olyan mint a semmi; és az ő akaratja szerint cselekszik az ég seregében és a föld lakosai között, és nincs, a ki az ő kezét megfoghatná és ezt mondaná néki: Mit cselekedtél?

Ezsaias 14:24,27

Megesküdött a seregeknek Ura, mondván: Úgy lészen, mint elgondolám, úgy megy véghez, mint elvégezém
Mert a seregek Ura végezte, és ki teszi azt erőtelenné? Az ő keze fel van emelve; ki fordítja el azt?

Ezsaias 46:9-11

Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos. 10. Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, a mik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat; 11. Ki elhívom napkeletről a sast, meszsze földről tanácsom férfiát; nem csak szóltam, ki is viszem, elvégezem, meg is cselekszem!

Daniel 2:20-23

Szóla Dániel, és monda: Áldott legyen az Istennek neve örökkön örökké: mert övé a bölcseség és az erő. 21. És ő változtatja meg az időket és az időknek részeit; dönt királyokat és tesz királyokat; ád bölcseséget a bölcseknek és tudományt az értelmeseknek. 22. Ő jelenti meg a mély és elrejtett dolgokat, tudja mi van a setétségben; és világosság lakozik vele! 23. Néked adok hálát, atyáimnak Istene, és dicsérlek én téged, hogy bölcseséget és erőt adtál nékem, és mostan megjelentetted nékem, a mit kértünk tőled; mert a király dolgát megjelentetted nékünk


Mindezek alapjan tudva hogy Kicsoda a mi Megvalto Atyank van-e meg okunk aggodalomra?
Vagy megbizunk Benne ,a korulmenyek,nehez idok ellenere,tudva hogy miden az O hatalma alatt van semmi sem valtozik mozdul Nelkule.EL ELION az aki kezeben tartja a vilagmindenseget.

2 megjegyzés:

Szilvia írta...

milyen jo batoritas a het elejen..koszonom:)aldott hetet!

iri írta...

koszonom ,viszont minden olvasonak