2009. november 12.

BIBLIATANULMANY(13) GEORGE MULLER

Gerge Muller XIX-ik szazadi angliai lelkipasztornak nagyon nehezere esett hogy a korabeli hivek el voltak batortalanodva s mar nem volt bizodalmuk abban hogy Isten valami kulonlegest tesz korulottuk, s hogy egyeltalan felel az imadsagokra.
Isten arra osztonozte Mullert hogy imadkozzon ,s o elkezdett imadkozni hogy egy olyan munkara vezerelje ,ami csakis Istennek tudhato be ,ezaltal felbuzditva a hiveket.
Iget adott 81-es Zsoltarbol"nyisd szét a te szájad és betöltöm azt" ezaltal hit altal valo jarasra kesztetve, s igy egy csodalatos bizonysagga lett a hivek elott,bebizonyitva hogy Isten dolgozik s felel az imadsagra.Bristolban egy Intezetet hozott letre a Biblia jobb megismeresere.Ez intezet celja a Szentiras szetosztasa es egy vallasos neveles biztositasa.Ugyanakkor nyitott egy arvahazat is.Viszont sosem tette nyilvanossa anyagi szuksegeit hanem teljesen Istenre hagyatkozott.
Elete folyaman 4 arvahazat mukodtetett,ahol 2000 gyermeknek biztositottak otthont.Egesz elete folyaman 10 000 gyermek fordult meg ezekben az arvahazakban,s tobb mint18 millio dollart kapott feleletkent imadsagara.93 eves koraban hallt meg s egesz szemelyes vagyona 800 dollar volt.
Mi volt az ami George Muller segitsegere volt hiteleteben,amint o maga ezt megvallotta
-Oszinten kereste Isten vezeteset
-Turelemmel varta hogy Isten beszeljen
-Hagyta hogy a Szentlelek tanitsa Isten Igejet.

Igy irja le mikent jutott el oda hogy megtudja kulonboztetni Isten hangjat:
"Eloszor is abban jarok hogy szivemet egy olyan allapotba hozzam hogy semmilyen kivansaga ne legyen az illeto problemaval kapcsolatban.90%-a az emberek problemajanak ebben all,hogy nem engedik hogy szivuk Isten akarata szerint cselekedjek.
-Miutan ezt megteszem nem engedem hogy eredmenyeim erzesektol vagy velemenyektol fuggjon.
-Keresem Isten akaratat Igeje vagy a vele valoegyeztetessel.Az Isten Lelke es Igeje mindig egyertelmuek.Ha csak a Lelekre bizom donteseim nagy kiabrandultsagnak vagyok kiteve.Ha viszont a Szentlelek az amely vezet Ez csakis a Szent irassal megegyezve vezerel s sosem ellene.
-Utana szem elott tartom a gondviselesszerinti korulmenyeket .Ezek gyakran vilagosan jelzik Isten akaratat,egyezve az Igevel es a Szentlelek vezerletevel.
-Kerem Istent hogy jelentse ki tisztan mi az akarata.
-Illyenkepp,Istenhez valo imadsaggal(1),az Ige tanulmanyozasval(2),meditacioval(3) eljutok a problema egeszseges megitelesehez.S ha teljes bekessegem van,akkor cselekszem,a problemam megoldasara."
George Muller beismeri hogy megtortent hogy az is hogy hibas lepeseket is tett akkor amikor
-szerenyseg hianyaban volt szive
-teljes becsuletesseg hianyaban
-turelmetlenseg Isten valaszanak kivarasaban
-Emberek tanacsat tette elso helyre a Szentirassal szemben.

1 megjegyzés:

Zólyaporta írta...

Syámomra is példa Müller Györgynek elsősorban az imaélete, az a mód, ahogy mindenben Istenre tudott hagyatkozni.