2009. november 17.

BIBLIATANULMANY(16) IISTENNEK CELJA VAN AMIKOR BESZEL

Meg mindig ezt az Igeverset ismeteljuk: Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg.Zsoltar 20:8
Altalaban szeretnenk ha Isten minden nap adna egy megfelelo gondolatot s azaltal egesz nap jol erezzuk magunkat.Ha azt akarod hogy a Mindenseg Istene beszeljen hozzad legy felkeszulve arra hogy O felfedezi mit cselekszik ott ahol vagy.A Bibliaban nem tortenik meg gyakran hogy Isten beszeljen csupan a tarsalgas kedveert,hanem O szandekszik is valamit veghezvinni.Mikor Isten szol hozzad egyik modszeren keresztul(biblia,imadsag,korulmenyek,gyulekezet) ,bizonyosan valamilyen cellal szol.
Vegyunk egy peldat:Abraham
Mi volt Isten szandeka mikor Abrahamhoz szolt?(Mozes I.konyve 12)Egy nemzetet akart alapitani.
Figyeljuk meg az idopontot amikor Isten megszolitja Abrahamot.
Miert eppen akkor?Mert Isten akkor akart egy nemzetet letrehozni.
Mit tesz Abraham mikor megtudja mi Isten szandeka?Eletet alkalmazza Isten celjahoz.Neki azonnal cselekednie kellett.A pillanat mikor Isten szol hozzad eppen az a pillanat amikor O elvarja hogy valaszolj is.Egyesek elkepzelik hogy eleg sok ido all meg rendelkezesukre amig megadjak a valaszt.A pillanat amikor Isten szol az az Isten altal elhatarozott ido.Ezert beszel eppen akkor s nem maskor.Akkor amikor O kesz munkalkodni.Egyebkent nem szolna.Isten mikor kozbeszol eleted rendes folyasaban,akkor szamodra ez egy merfoldkovet jelent,alapveto valtozasnak kell alevetned magad.Es azonnal felelj!
Mennyi ido telt el Izsak szuletese ota es mikor Isten eloszor szolt Abrahamhoz?25 ev!1. És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, a melyet én mutatok néked. 2. És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz. 3. És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei. 4. És kiméne Ábrám, a mint az Úr mondotta vala néki, és Lót is kiméne ő vele: Ábrám pedig hetvenöt esztendős vala, mikor kiméne Háránból. Mozes I konyve 12:1-4. Ábrahám pedig száz esztendős vala, mikor születék néki az ő fia Izsák.21:5
Miert vart Isten 25 evet?Azert mert ennyire volt szuksege hogy megfelelo apat formaljon belole.
Istennek fo celja egy uj nemzet szuletese!
Ezert az apa minosege meghatarozza az egesz nemzet minoseget.Ahogy az apa el , ugy fog elni az utana kovetkezo nehany generacio.
Isten idot szant arra hogy atformalja Abrahamot .Isten ugy formalja ot hogy megfeleljen annak az elhivasnak amit kapott.
Ezert mikor Isten azt mondta "felmagasztalom a te nevedet" akkor ugy is erthetjuk hogy ugy formallak hogy megfelelj ennek a nagy nevnek.
Gyakran kivanjuk hogy Isten nagy munkat bizzon rank de nem engedjuk hogy Isten megfeleloen atformaljon az elhivasra.
Lehet elmegyunk az apro dolgok mellett amit Isten rank bizott mert nem fogadjuk el mint elhivast ,pedig Isten lehet eppen ezeken a kis jelentektelen dolgokon keresztul ohalyt formalni s felkesziteni egy nagyobb elhivasra.Husegesek kell lennunk a kis dolgokban.
Amikor eleted Isten celjai szerint rendezed be eljutsz oda hogy tapasztalatokon keresztul meginkabb megismered Istent, s Istennek ez a celja veled hogy mindinkabb megismerd Ot.
Ne utasits vissza egy elhivast akar nagy dolgokrol vagy eppen egy kicsirol van szo,csak azert mert eloiteleteid vannak.
Megkapod a helyes valaszt csakis egy szemelyes elo kapcsolat alapjan.Kapcsolat melyet gyakorolsz nap mint nap Istennel.
Miert ne hallanad te is:Jól vagyon jó és hű szolgám

Nincsenek megjegyzések: