2009. november 6.

BIBLIATANULMANY(7) HOL A HELYEM ISTEN TERVEBEN?

Jogosan tesszuk fel a kerdest:tudd-e Isten mindennapi ,egyszeru embereket hasznalni mint en vagyok?
Legyen erre valasz Illes peldaja.
Illés ember volt, hozzánk hasonló természetű; és imádsággal kéré, hogy ne legyen eső, és nem volt eső a földön három esztendeig és hat hónapig: 18. És ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld megtermé az ő gyümölcsét.Jakab 5:17-18
vagy Peter es Janos mikor a santat meggyogyitottak, s a fopap elott szamot kellett adjanak ezek elcsodalkozanak:
13. Mikor pedig látták Péternek és Jánosnak a szólásban való bátorságukat, és megértették, hogy írástudatlan és közönséges emberek, csodálkoznak vala; meg is ismerék őket, hogy a Jézussal voltak vala. Apost.csel.4:13
Mint lathato egyszeru mindennapi emberek ok ,de az Istennel valo kapcsolatuk teszi oket kulonlegesse, s nagyszeruve.
A fontos Krisztusal valo szemelyes kapcsolat ami masoktol megkulonbozteti azokat kiket Isten felhasznal terve veghezviteleben:"meg is ismerek oket hogy Jezussal voltak vala"
Dwight L. Moody is egy ilyen egyszeru ember volt keves iskolaju,cipoarus, de megertette Isten hivasat s foleg azt hogy nem maga az ember az aki nagy dolgokat visz veghez hanem a benne munkalkodo Isten.S Isten rendelkezesere bocsatotta eletet ezzel a jelszoval"Kuldjel el!Hasznalj fel!"
S Isten nagyszeru dolgokat vitt veghez altala.O volt a legnagyobb evanghelistaja a modern korszaknak,emberek ezrei jottek Krisztushoz altala,Angliaban es Amerikaban.
AKKOR AMIKOR AZT MONDJUK HOGY ISTEN NEM TUD ELVEGEZNI SEMMIT RAJTUNK KERESZTUL , TOBBET BESZEL EZ HITUNKROL MINT ONMAGUNKROL.
Az igazsag az hogy O barmit elvegezhet egy egyszeru mindennapi emberen keresztul,mely teljesen odaadta magat Neki.
Isten ertekmerceje nem felel meg a vilag ertekmercejenek.Lehet hogy a vilag szerint egy ember vagy egy gyulekezet nagyszeruen nez ki de Isten elott nincs erteke.
Isten a gyenge ,egyszeru elemeket hasznalja fel munkajaban:
26. Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek; 27. Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket; 28. És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse: 29. Hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem. 30. Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcseségül lőn nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul: 31. Hogy, a mint meg van írva: A ki dicsekedik, az Úrban dicsekedjék.
Igy mindenki tudhatja hogy Isten vegezte el a munkat.

Uram segits hogy megertsem mi az amit el akarsz vegezni rajtam keresztul s teljesen rendelkezesedre bocsassam magam teljes bizalommal leven irantad.

3 megjegyzés:

Módi Noémi írta...

Ámen!

iri írta...

Elolvastam Noemi,orvendek.Imadkozom ezert.

helga_dombi írta...

En is koszontom a blogomon es kivanom hogy az Ur aldja meg!