2009. november 27.

AMIRE EDDIG NEM GONDOLTAM


Most a Magdinal olvasott es hozzam atmentett vers raebresztett.Ugyanis ennek a versnek az uzenete sziven talalt!

Ez a gondolat szoros kapcsolatban van ezzel a lazas keszulodessel mi elkapta a gyerekeket ebben az idoszakban.Mindenfele apok vannak keszulodoben hogy meglepje oket minden joval es szeppel!Eddig semmi uj!Ebben telt gyerekkorunk ,gyermekeink s most unokaink gyerekkora.

S tenylegesen olyan szep(hogy mint errol mar szo volt Maresznel ) olyan varazslatosan izgalmas hogy akarva akaratlan en is sajnalom hogy mar nem jatszthatom az "angyal" meg "mikulas" szerepet.De vajon meg tehetem-e ezt?Mikor az egesz hazugsagon alapszik?Hat megfer a sotetseg a vilagossaggal?Nem tobbet nyertem-e Krisztusban hogy lemondhassak errol?

Igenam de akkor mit tegyunk gyerekeinkkel? unokainkkal az en esetemben? Megfosszam e ettol az oromtol amit ez a varakozas ad? Mivel helyetesitsem?

S itt jon kozbe ez a vers.Hat van- e ennel szebb izgalmasabb,titokzatosabb,magasztosabb varakozas mint a Messias varasa?

Hiszen ezt varjuk! Urunk visszajovetelet!Azt a csodalatos az egesz mindenseget megremegteto esemenyt ami ezzel fog jarni!vajon tobb oromot szolgalhat a Mikulas meg a Telapo,ami nem is jon, s ebben a zullott vilagban egesz balvannya lett, s helyetesiti az igazi Nagy Adventi Varast.

Ugyhogy most ezt szeretnem kisunokam szivebe ultetni hogy tuladonkeppen mit is varunk mi is ,egy Elo Igazi Messiast Ki nemcsak ezekben az unnepekben ajandekoz hanem Benne mindenunk megvan.

S akar szemlelteto dolgokat is keszithetek s mindennapra elismeteljuk mit is varunk mi?

Rajtunk szulokon, nagyszulokon mulik mire is hajlik leginkabb szivuk.

Tudom hogy tovabb bovithetnem a temat,hogy ugyebar az igazi unnep sokak szamara nem is az ami kene legyen vagyis Krisztusunk szuletesenek unnepe, hanem a Telapo unnepe lett,meg meg sok egyeb, de megallok itt ezzel az Igevel:


Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus! 21. A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: