2009. november 16.

BIBLIATANULMANY(15)HONNAN TUDOM MIKOR BESZEL ISTEN?

Annyira megfertozott a bun" A mint meg van írva, hogy nincsen csak egy igaz is; 11. Nincs, a ki megértse, nincs, a ki keresse az Istent" hogy te meg en nem vagyunk kepesek megerteni Isten igazsagat ,ha azt a Szentlelek ki nem jelenti nekunk.O az Aki tanit.Mikor a Lelek tanit Isten Igejere, allj meg elotte es felelj.Mikozben imadkozol figyeld meg mikent hasznalja Isten Lelke az Iget hogy szivedben egy uzenetet Isten reszerol megerositsen.Figyeld mit dolgozik korulotted kulonbozo korulemnyek kozepette.Isten aki beszel hozzad imadsagodban,es Isten aki az Igevel szol hozzad ugyanaz az Isten aki korulotted dolgozik.
Emlekezzunk e tanulmany 7 igazsagabol a 4-ikre

Isten beszel a Szentlelek altal,Igeje altal,imadsagban,a korulmenyek altal,gyulekezeten keresztul,hogy Onmagat kijelentse,s megmutassa celjait es utjait.

Jol jegyezzuk meg mikent beszel O es miert is beszel ilyenkeppen.
Az egesz Szentiras tele van peldaval hogy mikent szolott Isten nepehez hogy ezaltal tervet es utjait felfedeztesse nepenek, s mindezek ellenere nem allithatunk fel egy szabalyt ahhoz hogy megtudjuk mikor is beszel Isten.
A Bibliaban mikor Isten szolott egy emberhez az illeto tudta hogy Isten beszelt es mi az amit mondott.
Janos 10:2-4 erre tanit

A ki pedig az ajtón megy be, a juhok pásztora az. 3. Ennek az ajtónálló ajtót nyit; és a juhok hallgatnak annak szavára; és a maga juhait nevökön szólítja, és kivezeti őket. 4. És mikor kiereszti az ő juhait, előttök megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját.
10:14
. Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim

Tehat mit mondhatunk?Ahhoz hogy Isten szavat ismerjuk nem egy szabalyra alkalmazhato modszerre van szuksegunk hanem egy kapcsolatra ,Istennel valo szemelyes kapcsolatra .
Ezert aki nincs egy ilyen szemelyes kapcsolatban Istennel nem hallja mit mond Isten.(Janos 8:47)
Meg kell tanulnod azt az egyedi modot mikent Isten szemelyesen beszel hozzad.Nincs mas megoldas.Csakis Istentol fugsz ebben.Ezert a vele valo szemelyes kapcsolatod a legfontossabb szamodra.

Isten a Szentirasban kulonbozokeppen beszelt nepehez,megis nem alkalmazhatjuk mindeniket mint bevalt modszert ahhoz hogy megtudjuk mit is akar Isten szamunkra mondani.
Igy habar a csodat felhasznalta Isten mondanivaloja kozvetitesere(Birak 6) ,egy jel kerese lehet a hitetlensegunk jele is(Mate 12:38-39)
Mint a Lukacs 19:41-44-ben, annyira onkozpontu es bunos eletet eltek hogy megcsak eszre sem vettek hogy Isten kozottuk van.
És mikor közeledett, látván a várost, síra azon. 42. Mondván: Vajha megismerted volna te is, csak e te mostani napodon is, a mik néked a te békességedre valók! de most elrejtettek a te szemeid elől. 43. Mert jőnek reád napok, mikor a te ellenségeid te körülted palánkot építenek, és körülvesznek téged, és mindenfelől megszorítanak téged. 44. És a földre tipornak téged, és a te fiaidat te benned; és nem hagynak te benned követ kövön; mivelhogy nem ismerted meg a te meglátogatásodnak idejét
Semmifele jol bevalt modszert sem hasznalhatunk arra hogy Isten szavat megertsuk ,csakis egy elo szemelyes kapcsolat Istennel az ami hozzasegit ehhez.

Sem az hogy megnyitom Bibliam s ahova kinyilik,ott szol Isten hozzam,feltarva uzenetet, nem helyes modszer arra hogy Isten akaratat egy bizonyos helyzetre megismerjuk,mivel csak Istennek Szentlelke az Ki kozvetiti Isten kijelenteset.
Ugyanakkor ovatosnak kell lennunk abban is hogy kijelentsuk "Isten szolott"
Kijelenteni hogy Isten reszerol uzenetunk van nagyon komoly dolog.Ezert abba az iranyba kell mennunk amig az beteljesul meg akkor is ha 25 evbe kerul mint Abraham eseteben is.
Ha a kijelentes nem Isten reszerol van hazug profetanak minosulhetunk
Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképen ismerhetjük meg az ígét, a melyet nem mondott az Úr? 22. Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, a melyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!
Ezert a buntetes halal volt:De az a próféta, a ki olyat mer szólani az én nevemben, a mit én nem parancsoltam néki szólani, és a ki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta
Isten szeret s egy igazi szemelyes kapcsolatot kivan velunk,s azt akarja hogy csakis Tole fugjunk amikor utmutatora van szuksegunk.Ez annak a feltetele hogy tudjuk mikor szol Isten.
Isten hangjanak ismerete egy Vele valo szemelyes kapcsolat eredmenye.

Nincsenek megjegyzések: