2009. november 11.

BIBLIATANULMANY(12) ISTENE A KEZDEMENYEZES

Megtanulando igevers:. Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg.Zsolt.20:7

Isten felfedi mit ohajt munkalkodni s meghivast ad hogy melleallj.

A Szentirasban mindenhol azt eszleljuk hogy Isten az aki kezdemenyez.Mikor Isten jon az emberhez kijelenti magat es tervet amit el akar vegezni vele..Ez a kijelentes egyben meghivas arra hogy az egyen eleteval alkazmazkodjon Isten tervehez.Egyetlen bibliai hos sem maradhatott meg ugy ahogy volt miutan Istennel talalkozott.Szukseg volt gyokeres valtozasra ahhoz hogy Istennel jarjanak engedelmessegben.
Mert Isten az, a ki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.Filippi 2:13
Ha Istent teszed eleted kozeppontjaba O az aki kezdemenyez s Aki munkalja benned mind az akarast mind a cselekvest.
Isten Szuveran.
Legtobbszor mikor latjuk Istent dolgozni magunkra koncentralunk, s figyelmen kivul hadjuk amit Isten akar.De meg kell tanulnunk Istenre oszpontositani,hogy az O szemszogebol lassuk a dolgokat s ugyanakkor engedjuk hogy Isten formalja karakterunket.Engedjuk hogy Isten kijelentse gondolatait, csak igy foghatjuk fel az eletet a megfelelo szemszogbol.

Mikor Istent munkalkodni latjuk korulottunk orommel csatlakozunk hozza,mert Isten is ezt akarja hogy egyutt munkalkodjunk Vele.
Feltevodik a kerdes mikent jelenti ki magat Isten,milyen metodust is hasznal arra hogy megmutassa tervet.Ezt tobbfelekeppen is teheti.
-Igejen keresztul szol, s megadja a lehetoseget is arra hogy ezt alkalmazni lehessen a mindennapi eletben.
- Oszinte vagyat ad szivunkbe konyorges kozben mely mind fokozodik bennunk.
-Megfelelo alkalmakat szervez korulottunk,terve veghezvitelehez.
Es meg egyeb lehetosegeket is felhasznal az Ur hogy tervet ismertesse velunk.De minden alkalommal nagyon figyelmesnek kell lennunk mert ha nem Isten all eletunk kozeppontjaban, onzo kivansagainkat ,vagyainkat osszeteveszthetjuk Isten tervevel.
Meg a nagyon megfelelo alkalom sem lehet mindig egy jel arra hogy Istentol van terve veghezvitelere.Sem a nyitott vagy zart ajtok sem az igazi jel mindig.
Minden alkalommal a konyorges,Biblia, es megfelelo alkalmak osszhangban kell legyenek.
Jogosan tevodik fel a kerdes:Ez mind jo viszont szuksegem van gyakorlati alkalmazasra hogy tudjam mit kell cselekednem"
Barmilyen helyzetben is legyunk Isten azt keri hogy tole fuggjunk s nem egy bevalt metodustol.Erre a megoldas egy helyes kapcsolat Istennel.
Holnap megvizsgaljuk egy olyan embernek az eletet aki megtanult Istennel jarni hitben es imadsagban.

2 megjegyzés:

Györgyi írta...

ELGONDOLKODTAM RAJTA,KÖSZÖNÖM.

iri írta...

Lehet hogy nehez igy minden gyakorlati erzekeles nelkul elfogadni az itt leirtakat,eppen ezert szemleltetni szeretnem mikent is mukodik ez a gyakorlatban.Megteresem elott mikor eloszor szembesultem Istennel azonnal keresgelni kezdtem a Szentirasban, s hozzafogtam egy egyhona[os bibliatanulmanyhoz,mivel kivantam megismerni meginkabb Istent s mi is az O akaarat eletemre nezve.Ezert amikor egyik csutortok reggel arra a belso hangra ebredtem:"vasarnap elmesz Kolozsvarra es bemeritkezel" nem ert meglepeteskent mivel tudtam hogy ez Isten akarata.
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Mate 28:19
Nem fert ketseg hozza hogy Isten beszelt.Most mar csak ferjem beleegyezese kellett, amit meg is kaptam.