2009. november 10.

BIBLIATANULMANY(11)FOLYTATAS A TEGNAPROL

Mi vagyunk Urunk szolgaja es eletunket alkalmazzunk Terve szerint.Ha nem ekkep cselekszunk sosem fogjuk azt az elmenyt atelni amit csak Istennel munkalkodva elhetunk meg.
Izrael tanuja volt sok jelnek es csodanak mikor Egyiptombol Isten kihozta.Ugye hogy teljes bizalommal kellett volna viseltessen Isten irant,s megis mikor megerkeztek az Igeret Foldjehez ,nem volt bizodalmuk hogy Isten nekik adja.
Ebbol kifolyolag meg 40 evet kellett a pusztaban tolteniok.A 81 -es zsoltar arrol beszel mi vart volna Izraelre ha engedelmesen szolgalta volna Istenet:
Oh, ha az én népem hallgatna reám, s Izráel az én utaimon járna! 15. Legott megaláznám ellenségeit, s szorongatói ellen fordítanám kezem. 16. Az Úrnak gyűlölői hízelegnének néki, és örökkévaló volna az ő idejök. 17. És ő megelégítené őt java búzával, és sziklából folyó mézzel töltenélek be téged!
Mindezeket tudva tegyuk fel magunknak a kerdest:

Vajon megvaltozott-e Isten munkamodszere?

A magunk tervet kovetjuk-e tevelyegve szellemi pusztaban vagy inkabb Istenre hallgatva belepunk a megigert szellemi gazdasagba.?

Tudnod kell mit akar Isten cselekedni!

Mikor Isten elhivott egy profetat legeloszor igy szolt:"Mond e nepnek hogy terjenek enhozzam"
Ha viszont a nep nem hallgatott a hivasra akkor elkellett mondja a masodik kijelentest is"Mond meg nekik hogy kozelebb vannak az itelethez mint barmikor"
Valahogy igy" Mond meg nekik mit tettem eddig,mit teszek most s mit var rajuk a jovoben" s "Vard hogy valaszt adjanak."
Mit gondolunk fontos-e hogy tudjuk mi az amit Isten tenni fog a jovoben?Hat igen nagy fontossaga van annak hogy ismerjuk Isten tervet a jovore nezve.

Gondolkozzunk el kisse a Jeremias 5:1-7
1. Hadd énekelek kedvesemről, szerelmesemnek énekét az Ő szőlőjéről! Kedvesemnek szőlője van nagyon kövér hegyen; 2. Felásta és megtisztítá kövektől, nemes vesszőt plántált belé, és közepére tornyot építtetett, sőt benne már sajtót is vágatott; és várta, hogy majd jó szőlőt terem, és az vadszőlőt termett! 3. Mostan azért, Jeruzsálem lakosi és Juda férfiai: ítéljetek köztem és szőlőm között! 4. Mit kellett volna még tennem szőlőmmel; mit meg nem tettem vele? Miért vártam, hogy jó szőlőt terem, holott vadat termett?! 5. Azért most tudatom veletek, hogy mit teszek szőlőmmel; elvonszom kerítését, hogy lelegeltessék, elrontom kőfalát, hogy eltapodtassék; 6. És parlaggá teszem; nem metszetik és nem kapáltatik meg, tövis és gaz veri föl, és parancsolok a fellegeknek, hogy rá esőt ne adjanak! 7. A seregek Urának szőlője pedig Izráel háza, és Júda férfiai az Ő gyönyörűséges ültetése; és várt jogőrzésre, s ím lőn jogorzás; irgalomra s lon siralom.

Espedig milyen hatassal van eletemre hitem.Mennyiben befolyasolja eletevitelemet?

Ha ismerjuk Isten akaratat, terveit eletunkre s a gyulekezetre ugy rendezhetjuk be eletunket hogy az Isten celjat szolgalja.
Lehet Isten nem teregeti ki teljes tervet de lepesrol lepesre vezet hogy azt tegyuk amit O akar.
Imadkozzunk hogy Isten vezereljen abban mikent valaszoljunk hivasara
szemelyes eletunkben
csaladunkban
gyulekezetunkben
munkahelyunkon
helysegben ahol lakunk
a nemzetben ahova tartozunk

Isten Martin Luthert hasznalta fel arra hogy egesz Europanak kozvetitse hogy az

"Az igaz ember pedig hitből él."
Mikor Luther felismerte hogy Isten szol hozza egesz eletet e terv szerint rendezte be .Elete teljesen megvaltozik.Gyokeres valtozason megy at.
Ugyanezt figyeljuk meg John es Charles Wesley eleteben, meg a George Whifield eleteben.Egesz nemzetukre hatassal volt az amit Isten rajtuk keresztul elvegzett.
Ugyanez velunk is megtortenhet.A kozossegben ahol elunk Isten valtozast akar veghezvinni s erre barmelyikunket felhasznalni.De lehet azt mosndjuk:"O nem en nem vagyok erre kepes!"
Mint lathatjuk teljesen enkozpontu ez a kijelentes.

Mózes pedig őrzi vala az ő ipának, Jethrónak a Midián papjának juhait és hajtá a juhokat a pusztán túl és juta az Isten hegyéhez, Hórebhez
Felele Mózes és monda: De ők nem hisznek nékem s nem hallgatnak szavamra, sőt azt mondják: nem jelent meg néked az Úr.

Jo tudni:
Ilyen esetben jo Isten szemszogebol nezni a dolgokat
Isten tudja hogy te nem vagy semmire kepes
De O akar rajtad keresztul dolgozni

3 megjegyzés:

iri írta...

Javitok:Whitfield

Módi Noémi írta...

Az én könyvecském nyomda hibás...elég sok hibát találtam benne, főleg az ige helyek vannak elírva, de jó, hogy itt utána járhatok, hogy hogy is van valójában.:)!
Nekem a végére tudatosult bennem a következő mondat, hogy mennyire jellemző rám:
Sokkal fontosabb megérteni, hogy mit készül tenni Isten ott, ahol vagyok, mint közölni vele, hogy én mit akarok tenni őérte.
A napokban rávilágított az Úr olyan dolgokra, melyekben tudna használni, erre én ezt mondtam, nem most, hanem majd. Ugyanis az a tervem, hogy két év múlva haza költözöm Erdélybe (ha nem előbb;) ) s ott szeretném több területen is szolgálni az Urat! Sok elképzelésem van, persze úgy gondoltam, hogy első sorban Isten fogja megmutatni, hogy hol kell éljek majd, miben kell szolgáljak...de közben tervezgettem én is, hogy mit akarok tenni Őérte.
Míg végeztem ezt a tanulmányt végig az volt bennem, áhh én nem teszek így...de mégis.
Meg kell ismerjem, hogy Istennek ebben a történelmi pillanatban milyen terve van azon a helyen ahol lakom (két helyen is) gyülekezetben is. És arra bátorít, hogy amit az Úr a szívemre helyezett azt kezdjem el most a környezetemben mégha úgy érzem én nem vagyok rá képes, Ő képessé tesz engem!
És a jövőt bízzam 100%an Rá!

Módi Noémi írta...

Azt még hozzá fűzöm: hogy ebben az évben különösen megerősödött az elhívatásom bennem, s főként ugye ez a jövőre vonatkozik...s én hiszem azt, hogy ezt az Úrtól kaptam és majd ezáltal is szolgálhatom, hiszem azt, hogy Ő vezetett erre a pályára és ha eddig meg tartott és kitartásra bátorított Ő ott lesz velem a továbbiakban is. Gondolom, most azért is mind a jövőben tervezek...de most a jelennek kell éljek, hogy Isten MOST miben akar használni!