2009. május 17.

MI AZ AMIT KERESEL

Mikor egy kepet nezel?Azt hiszem hogy nemcsak en hanem mas is igy van ezzel.Volt es van alkalmam,kepeket nezni az utobbi idoben a blogbaratnoimnel,meg ti az enyemen.Valossaggal"berobbantak" a kepek a bejegyzeseinkbe.S jo ez igy, hisz az Ur is mindig valamilyen peldaval erthetobbe tette uzenetet,tanitasat.Igy szamunkra is erthetobbe valik az eppen zajlo esemeny ha keppel van szemleletessebbe teve.Kitertem kisse a feltett kerdestol,jol lehet mar valaszoltatok is ra..Mi az amit keresunk?Jobban mondva ki az?Ugye? ISMEROS arcokat.Nem? Vajon miert.Olyan termeszetesen tesszuk ezt hogy fel sem tunik nekunk.Mi az amit kivalt belolunk mikor valakit felfedezunk ismeroseink kozul? OROM.Nem?Es tobbet nezzuk,elidozunk szemelyen.Es minden ismeros vonas-megnyilvanulas ujabb oromot valt ki belolunk.Orvendunk mikor regi ismerossel talakozunk.Mivel valami fuzodik hozza,jot tett velunk,otthonossa tette szamunkra a letet.Ez az otthonos.
"Mikor pedig immár közelgete az Olajfák hegyének lejtőjéhez, a tanítványok egész sokasága örvendezve kezdé dicsérni az Istent fenszóval mindazokért a csodákért, a melyeket láttak"Lukacs 19:37. Orvendezve.Miert? Mert ismertek.Ismertek az Urat.Tetteirol ismertek Ot.S ez oromre fakasztotta oket.S dicsertek Istent.
Ugye hogy most is csak aki ismeri az Urat, s eleteben veghezvitt csodatetteit tud igazan orvendeni.Ujjongani,dicserni az Atyat.Milyen csodalatos ez.Vajon ki tudjuk e aknazni ezt a gondolatot teljesen? Nem .Ugy ahogy halankat, oromunket sem tudjuk teljes egeszeben kifejezni.Akarmennyit is aknazzak a hegyet az arany utan semmikepp sem tudjak a banyaszok mind felhozni az aranyat.Mindig marad a foldben,folddel vegyitve.Ezt csak az Ur tudna teljesen eltavolitani s maradjon a tiszta arany.Igy tesz velunk is Isten,hozza elo az aranyat de teljessegre csak fent fog jutni.S akkor lesz teljes az Oromunk is.Addig orvendjunk azzal a mertekkel ami itt a mienk.
Eltertem volna a feltett kerdestol? Nem.Csak kibovitettem.Miert? mert barmit teszunk barhova fordulunk, minden s minden jelenseg a Teremtore hivja fel figyelmunk.Mert otthonos szamunkra amit reszunkre tett teremtett.Ezert draga minden ismeros arc,mert otthonos,biztonsagban, otthon erezzuk magunkat.Mindez felmutat oda a menybe ,ahova valosiak vagyunk, ahol minden ismeros,otthonos.addig is orvendezzunk itt egymasnak,az Igenek,az Ur Lelkenek.Aldott legyen O, hogy ismertte tette szamunkra aldott Vilagat.

3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Jó volt elolvasni ezt a bejegyzést!

Budai Evódia írta...

várom, hogy lássam ismerős arcodat élőben is:) amikor az Úr megengedi. azt hiszem te vagy az egyetlen akivel élőben nem találkoztam az itteni kapcsolataim közül.

iri írta...

Igazan csak en lennek? Hat akkor lehet az Ur kirendeli ezt az alkalmat is.