2009. május 20.

ILYEN SZOMLYAS A FOLD


Barcsak vagynanak a szaraz lelkek is az Ur Szent Lelkenek kitoltesere.Szomjuhoznak az Ur jelenlelet eletukbe mint ez a szaraz fold.Ereznek szukseget.Keresnek jelenletet.Uram irgalmazz ennek a falunak.Adjal esot s hozd el Lelkednek erejet a lelkekre.Hogy megterjenek hozzad.

8 megjegyzés:

Hanga írta...

Régen Nagyszüleim a következő imával fohászkodtak esőért:
...Te hozzád kiáltunk, mert az aszály tüze megemésztette a pusztabeli füvet és a hévség elégeti a mezők élő fáit. Hallgasd meg esdő fohászunkat, könyörülj rajtunk. Szüntesd meg a veszedelemmé vált szárazságot, indítsd felénk a mindenek által epedve várt felhőket, hogy megöntözzék a hegyeket, völgyeket. Üdítsd fel mezeinket az óhajtott esővel, engedd, hogy az éjszakák bő harmatozást hozzanak, mely vetéseinket növelje s a kalászokat áldásoddal gazdagítsa. Jőjj Uram, ne késsél segedelmeddel; vidámíts meg bennünket a nyomorúság napjai után. Nem vagyunk ugyan érdemesek szent kezednek áldására, sőt vétkeinkkel bírói széked sújtó ítéletét hívtuk ki önmagunk ellen.
De Uram , kérünk, ne szállj perbe velünk. Légy irgalmas Atyánk, bocsásd meg bűneinket és áraszd ki jóvoltodat reánk. Amen!

iri írta...

AMEN

Névtelen írta...

nálunk most egy kiadós eső. hála érte.
judit.

Kriszta írta...

nálunk is volt eső bőven a napokban...

iri írta...

Legyen az Ur aldott

Maresz írta...

Mi is nagyon várjuk az esőt.

Nelly írta...

Mi is várjuk az esőt, de addig is, amennyire megtehetjük öntözzük a kis növényeket, hogy ki ne pusztuljanak!

Névtelen írta...

Jajj de szep ez az imadsag!