2009. május 23.

A MASODIK FELTETELE ANNAK HOGY AZ ISTEN AKARATAT MEGISMERJUK

B. SZUKSEGES ODASSZANNUNK MAGUNKAT ELO ALDOZATUL

Roma 12:1-2

. Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
2. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

EZ MILYEN KOVETKEZMENNYEL JAR?

1)Elkuloniteni magunkat a vilagtol-

Mate 6:22-24

. A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz.
23. Ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz. Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?!
24. Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak.

2)Elmenk megujulasat

Filippi 2:5

Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban

Filippi4:8-9

Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.
9. A miket tanultatok is, el is fogadtatok, hallottatok is, láttatok is én tőlem, azokat cselekedjétek; és a békességnek Istene veletek

2Korint.10:5

Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak

3 megjegyzés:

Módi Noémi írta...

Rendelés elfogadva:)

Kriszta írta...

Köszönöm azt, hogy legaább akkor így nyomon követhetem ezt a tanulmányt. Nekem most ez NAGYON hasznos és fontos. Kérem, Iri testvérnő, hogy folytassa!

iri írta...

Az Ur engedelyevel