2010. május 25.

ISTEN AKARATA MEGISMERESENEK HELYTELEN MODJA BIBLIATANULMANY(30)

Halljuk neha a hiveket igy szolni"Uram kivanom megismerni akaratod.Allitsal meg ha tevedek, de aldjal meg ha nem",vagy igy:" Igy fogok cselekedni, ha nem a Te akaratod zard be ezt az ajtot"
Csakhogy ez a modszer nem talalhato meg a Szentirasban.
Nem engedhetjuk meg magunknak hogy csakis a tapasztalataink vezereljenek.
Nem vezerelhetnek a szokasok,valamilyen modszer,vagy szabaly.Sokan cselekednek kedvuk szerint s ha nem jon ki a lepes Istenre vetik a felelosseget.
Ha meg akarod ismerni Isten akaratat,az o vezeteset,idot kell szentelj arra hogy egy elo kapcsolatban legy Vele.O ezt akarja.
Isten igeje a lampas szamunkra.A Biblia vilagosan tanit arra hogy Isten minden esetben vezerel.
Meglehet hogy O nem fogja egyszerre kitarni-kijelenteni celjat, hanem csak lepesenkent, de biztosan megadja az utasitast hogy megfelelokeppen alkalmazd eleted az o terveihez, es hogy megtehesd az elso lepest.Ha cselekedsz mielott megkapnad a biztos vezetest bizonyara tevedni fogsz.
Van olyan felfogas is hogy Isten nem ad vilagos kijelentest, csak eleted mozgasba teszi s majd te cselekedsz a magad belatasa szerint.
Ez azt sugallja hogy a hivo mindig helyesen gondolkodik,Isten akarata szerint.Viszont ez a velemeny nem veszi figyelembe hogy a regi termeszt allando harcban van az uj szellemi emberrel(Roma 7)
A mi utunk nem Isten utja.(Ezsaias 55:8)
Csakis Isten tud utmutatast adni tervei veghezvitelere.
Miutan Isten pontos utasitast adott Noenak , o tudta mikent epitse meg a barkat.
Miutan Isten megadta a sator pontos adatait Mozes felalitotta azt betartva pontosan az utasitast
De mi volt a helyzet Abrahammal?Isten elhivta ot: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, a melyet én mutatok néked
Nem volt valami vilagos , konkret dolog amit Isten neki elso hivasra megmutatottel,Abrahamnak nagy hitre volt szuksege hogy engedelmeskedjek.De Isten azt mondta"en mutatom neked"
Beszelt neki szuletendo fiarol,az eljovendo nemzetsegrol mely benne lesz megaldva.
A Szent Lelek ma is vilagos kijelentest ad.Vezeti Isten gyermekeit.Isten egy szemelyes Isten.O szemelyesen ohalyt eletunkbe beavatkozni .
Lehet most azt mondod:Hat nekem sosem volt ilyenfajta tapasztalatom Istennel.
Ebben az esetben egy dolgot kell tenned:
Isten szemelyes megismereset alapozd az Igere s ne a tapasztalatokra.


Nincsenek megjegyzések: