2010. november 8.

BIBLIATANULMANY(37)

Megtanulando Igevers:9. Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi.Janos 5:19


Az igazsag a korulmenyedrol amin eppen atmesz


   Nem tudhatod az igazsagot a korulmenyedrol mit atelsz mig Isten nem beszel.A Mozes II-ik konyve 5-6-ban Mozes ugy tett ahogy azt Isten kerte tole , s felkerte a Faraont hogy engedje el nepet.De a Faraon visszautasitotta s meg tobb terhet tett a nepre.
Ekkor a zsido nep ot okolta hogy ennyi nyomorusag jott ra.
Gondolkozzunk el mit tettunk volna mi Mozes helyeben.
  1.Felmergelodom s visszaterek elobbi mestersegemhez
  2.Isten ellen fordulok s megkerem hogy mast kudjon el.
  3.Arra a kovetkeztetesre jutok hogy rosszul ertelmeztem Isten szavat ami kuldetesem illeti
  4.Turelmesen Isten fele fordulok s megkerem hogy mutassa meg pontosan hogy az O szempontjabol merlegeljem a korulmenyeket.


Feltetelezzuk hogy nem olvastuk ezt az Igereszt s lehet hajlamosak vagyunk a 4-ik pontnal levo valaszt tulajdonitani Mozesnek.De nem igy volt , hanem:


 Uram, miért engedsz rosszul bánni ezzel a néppel! Miért küldél engem ide?
  23. Mert attól fogva, hogy bemenék a Faraóhoz, hogy a te nevedben szóljak, rosszabbul bánik e néppel; megszabadítani pedig nem szabadítád meg a te népede
t. 5:22-23

Annyira elbatortalanodott,hogy kesz volt lemondani:
Mózes pedig szóla az Úr előtt, mondván: Ímé Izráel fiai nem hallgatnak reám, hogy hallgatna hát reám a Faraó, holott én nehéz ajkú vagyok?
  

Ugye milyen jo hogy Isten turelemmel van irantunk.? Megmagyarazta Mozesnek hogy eppen ez volt az O terve is Farao ellentalljon s ezaltal nepe megismerhesse az O hatalmas felszabadito erejet.Az volt az O akarata hogy a nep e tapasztalat altal megtudja hogy O a dicsoseges ''vAGYOK AKI VAGYOK"


   Tanuljunk Mozes peldajabol.Mikor zavart kelto helyzetekbe kerulunk , ne probaljuk Istent hibaztatni ezert.Ne mondjunk le arrol hogy megbizzunk Benne.Kerjuk hogy feltarja az igazsagot a korulmenyunkkel kapcsolatban.S megismerjuk ezt az O szempontjabol.S varjuk meg turelemmel valaszat.
  S eletunkkel fele iranyuljunk.
A legnehezebb ebben az esetben , lemondani enunkrol,s elfogadjuk az O akaratat,s kovessuk Ot.
A Vele valo kapcsolat legnehezebb resze hogy Ot tegyuk eletunk kozeppontjaba.Ez azt jelenti hogy O eletunk Ura.
   Egyedul Neki van joga hogy
                  - Eletunk kozeppontja legyen
                  - Kezdemenyezo eletunkben
                 - Eletunk Vezere



1 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

Igy van Iri kedves.Csakis ha Isten lelke lakozik bennem tudok rahangolodni az O vezetesere.Mert a legnehezebb sajat magam akarata ellen harcolni, "DE NEM LEHETETLEN".