2010. november 13.

BIBLIATANULMANY(38)

Megtanulando Igevers:9. Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi.Janos 5:19


FIGYELMEZZ  AZ  IGAZSAGRA
  Mikor beszel hozzad a Szentlelek O az Igazsagot jelenti ki neked.Egy Szemelyrol beszel.Jezusrol fog beszelni.Az Igazsag egy Szemely.": Én vagyok....az igazság"Janos 14:6
A Lukacs 8:22-25-ben veszelyes helyzetbe kerultek a tanitvanyok.Ok csak annyit lattak hogy elmerul hajojuk.De az Igazsag korulmenyukrol mas volt mert Maga az Igazsag volt ott veluk s lecsendesitette a szelet.Az Igazsag egy Szemely Ki mindig jelen van eletedben.Nem ismerheted az igazsagot helyzetedrol mig Isten ki nem jelenti azt.


A Lukacs 7:11-17-ben  egy temetes van leirva,egy ozvegyasszony egyetlen fiat kiserte a sirhoz.
 Mi lehetett ennek az asszonynak a sziveben, latva keserves helyzetet.Ferjet elveszitette fiatalon s most egyetlen fia is ki tamasza kellett volna legyen oregsegere, ime meghalt.Milyen sors var ra?
Vajon ez volt az igazsag helyzeterol? Latszolag igen , addig mig maga az Igazsag Ki jelen volt ott is kozbe nem szol:"Ne sirj". E ket szo megvaltoztatta teljesen az ozvegy korulmenyeit.Szomorusaga oromre fordul , s a bizonytalan jovo kepe eltunt.
Hadd lassuk mi is tortenik mikor Maga az Igazsag kijelenti magat:
És elfogá mind azokat a félelem, és dicsőíték az Istent, mondván: Nagy próféta támadt mi köztünk; és: Az Isten megtekintette az ő népét
Ne siessunk levonni a kovetkeztetest egy helyzetrol amit eppen atelunk , mig Isten ki nem jelenti magat.S meg nem erteti velunk mi is tortenik ez esetben.


Gondolkozzunk el egy kicsit ezeken az Igeken:


1. Ezek után elméne Jézus a galileai tengeren, a Tiberiáson túl.
  2. És nagy sokaság követé őt, mivelhogy látják vala az ő csodatételeit, a melyeket cselekszik vala a betegeken.
  3. Felméne pedig Jézus a hegyre, és leüle ott a tanítványaival.
  4. Közel vala pedig husvét, a zsidók ünnepe.
  5. Mikor azért felemelé Jézus a szemeit, és látá, hogy nagy sokaság jő hozzá, monda Filepnek: Honnan vegyünk kenyeret, hogy ehessenek ezek?
  6. Ezt pedig azért mondá, hogy próbára tegye őt; mert ő maga tudta, mit akar vala cselekedni.
  7. Felele néki Filep: Kétszáz dénár árú kenyér nem elég ezeknek, hogy mindenikök kapjon valami keveset.
  8. Monda néki egy az ő tanítványai közül, András, a Simon Péter testvére:
  9. Van itt egy gyermek, a kinek van öt árpa kenyere és két hala; de mi az ennyinek?
  10. Jézus pedig monda: Ültessétek le az embereket. Nagy fű vala pedig azon a helyen. Leülének azért a férfiak, számszerint mintegy ötezeren.
  11. Jézus pedig vevé a kenyereket, és hálát adván, adta a tanítványoknak, a tanítványok pedig a leülteknek; hasonlóképen a halakból is, a mennyit akarnak vala.
  12. A mint pedig betelének, monda az ő tanítványainak: Szedjétek össze a megmaradt darabokat, hogy semmi el ne veszszen.
  13. Összeszedék azért, és megtöltének tizenkét kosarat az öt árpa kenyérből való darabokkal, a melyek megmaradtak vala az evők után.
  14. Az emberek azért látva a jelt, a melyet Jézus tőn, mondának: Bizonnyal ez ama próféta, a ki eljövendő vala a világra.
  15. Jézus azért, a mint észrevevé, hogy jőni akarnak és őt elragadni, hogy királylyá tegyék, ismét elvonula egymaga a hegyre.


S tegyuk fel ezeket a kerdeseket:


1.Miert kerdezte Jezus Fileptol honnan vehetnenek kenyeret?(5-6)
2.Milyen valtozast hozott az adott korulmenybe az Igazsag Ki kozottuk volt?(11-12)
3.Mikent viszonyult a sokasag Jezus cselekedetere?(14)


Probaljunk valaszolni ra,s a kovetkezo leckeben egyutt gondolkodunk el rajta.

Nincsenek megjegyzések: