2010. november 4.

BIBLIATANULMANY(36a)

Megtanulando Igevers:9. Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi.Janos 5:19

Isten beszel a korulmenyek altal

A Szentlelek felhasznalja a Bibliat,imadsagot es a korulmenyeket hogy szoljon hozzank s Isten akaratat ismertesse velunk.
Ezt a harmadik eszkozt -korulmenyek-lathatjuk abban amikent Jezus tudta mit akar az Atya hogy O cselekedjek.Lathatjuk mikent hasznalta fel az Ur Jezus hogy megismerhesse Isten akaratat.Leirja ezt a Janos 5:17,19-20-ban.
Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.

Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi.
  20. Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat néki, a miket ő maga cselekszik; és ezeknél nagyobb dolgokat is mutat majd néki, hogy ti csudálkozzatok.
Vilagosan ramutat arra hogy a kezdemenyezo mindig az Atya.Az Atya munkalkodott Jezus foldi elete elott is es akkor is amikor a foldi eletet elte itt.Isten ismertette a Fiuval cselekedeit.Mikor a Fiu latta munkalkodni az Atyat szamara ez kezdemenyezest jeletett az Atya reszerol, hogy melle szegodjon munkajaban.

Jezus peldajat alkalmazva:
  
1.Isten dolgozik.
2.Most Isten engem is munkara szolit fel
3.Semmit sem teszek sajat kezdemenyezesbol
4.Figyelem mit dolgozik Isten
5.Mert Isten szeret engem
6.O megmutatja mindazt amit cselekszik

Isten felhasznalta a korulmenyeket hogy kijelentse Jezusnak mit kell cselekednie.A korulmenyek azok voltak amit Isten eppen cselekedett korulotte.Vannak dolgok amit csak az Atya tud megcselekedni. ITT  olvashatjuk  azokrol a cselekedetekrol amit csak az Atya  tud elvegezni

1 megjegyzés:

Tafnat_Paeneah írta...

te voi lua şi te voi păstra ca pe o pecete; căci Eu te-am ales, zice Domnul oştirilor.’