2010. november 21.

SZIVEMBEN MEGFOGANT A VAGY

A ferjem ohajara hogy elvinne a Danuti temetesere.S ezert konyorgom mar ket napja hogy ezt az Ur lehetove tegye kegyelme s irgalmassaga altal.Kohogesem s lazam nemileg lejjebb hagyott .Reggel 5-kor indulnunk kell, ha az Ur ezt megengedi.
Dan Valman a draganesti-i gyulekezet fiatal tagja, csendes , szereny volt, viszont annal inkabb fenylett tudasban, segitokezsegben, kedvessegben.Masodeves volt egy  bukaresti egyetemen.Ott erte foldi eletenek utolso pillanata,s egy hirtelen szivinfraktus veget vetett annak.

Meg akkor is ha nagyon fajdalmas bucsut venni, tudjuk hogy Istennek ez volt a terve vele.Ennyi volt a misszioja itt.Meg fiatalon atadta eletet Krisztusnak, s ugyancsak fiatalon hazatert Urahoz.Ez az o elhivasa hogy megrenditsen halalaval sokakat, mert olyanok szembesulnek az Evangheliummal ezaltal kik maskent elutasitottak.Edesanyja tanarno(ugyancsak a draganesti-i gyulekezet tagja lanyaval egyutt) a helyi liceumban,nagyapja pedig ugyanott volt igazgato.Ebben a remenyben bucsuzunk hogy Isten elvegzi tervet altala is!
  A    viszontlatasra Dan Valman.

9 megjegyzés:

Csillagos írta...

Nagyon szomorú hallani, hogy Dan ilyan fiatalon meghalt... Van örök reménységünk és bizodalmunk, de ilyenkor mégis tele van az ember kérdésekkel és fájdalommal, s talán természetes ez... Adjon az Úr Lelke vígasztalást családjának!

Anikó írta...

Az Ur adjon erot es vigasztalast a gyaszolo csaladnak.

Monika írta...

Összeszorítja a szívem a fájdalom: olyan kedves a mosolya.....
Mostanában megint temetésekre járunk, de élettel beteljesedett idős emberekére.Az is nehéz,de egy ilyen fiatal!Mintha a fiaimat látnám....:(

Gogyan Eva írta...

Ilyen hir hallatan nema csend vesz korul,es nem talalom a vigasztalo szavakat.Ily fiatalon megdobbento de Isten tervevel nem szalhatunk perbe.
A dobenetes hir utan,megis fol lelegzek mert e fiatal ember Isten megvaltott gyermeke volt,es ebbol a foldi letbol atment az egi honba mely
keszen varta odaat.Ez a dolog sem tortent Isten tudta nelkul,es hisszuk,hogy ezzel a fajdalmas esemennyel terve van Istennek mas szemelyek megmenteseben.
A Jo Isten vigasztalya meg a csaladot.

Anna Isten oltalmában írta...

Neked kedves Iri adjon az Úr gyógyulást mihamarabb,hogy bird az utat.Lehet azért is kell menned,hogy erősitsed azt aki ilyenkor gyenge, megöleld a gyászoló édesanyát,vagy éppen imádkozz ott csendben azért,hogy az Úr elérje azokat,akik még nem hallották a tiszta evangéliumot.

iri írta...

Koszonom hogy beneztetek hozzam s egyutt ereztek a gyaszolo csaladdal, mely mi vagyunk gyulekezete.
Azert imadkozunk mi is hogy Isten Igejevel megszolitsa a jelenlevoket.
Es en is mint feleseg remenykedem, s leginkabb ferjemert megyek mert az o ohaja volt hogy elvigyen.

Johanna írta...

Kedves Iri, meg mielott megkaptam a megjegyzesedet a blogomon, olvastam a te bejegyzesedet, es egy sohaj szallt fel Isten fele, ferjedert, koszonet Istennek azert, hogy elvisz ferjed a temetesre, es keres, hogy szoljon hozza Isten.
Az Ur vigasztalja meg a gyaszolokat, a gyulekezetben potolja az Ur a helyet Dannak. Imadkozok.

Boriska írta...

Egyutt erzunk a gyaszolo csaladdal, az Ur legyen a Vigasztalojuk . Imadkozunk a temetesert !

Salomé írta...

Fajdalmas nekem is; az Ur vigasztalja meg a csaladot, anyat, es szulessenek meg sokan az orokelet szamara az o halala reven. Ez az imam, vagyam. Adina