2010. november 3.

BIBLIATANULMANY(35)

Megtanulando igevers: Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert a miket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképen a Fiú is cselekszi. Janos 5:19
Megtortent -e valaha hogy kerjel valamit s Isten mast adjon? Ha igen akkor itt egy pelda a Mark 2:5-ben
A baratok egy gutautottet hoztak Jezushoz hogy meggyogyitsa ,de O igy valaszol:Jézus pedig azoknak hitét látván, monda a gutaütöttnek: Fiam, megbocsáttattak néked a te bűneid. 
Valamivel sokkal jobbat tartogatot szamara meg akkor is ha modjaban allt hogy meggyogyitsa tehetetlenseget, amit meg is tesz de eloszor az O akarata szerint valaszol a baratok keresere.


Ez a pelda arra tanit hogy bizalommal legyunk Isten irant meg akkor is ha nem azt adja amit mi kerunk.Mert O tudja jobban mire is van szuksegunk.Pal apostol is ezt mondja az Efezusi levelben:
Annak pedig, a ki véghetetlen bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk, a mi bennünk munkálkodó erő szerint,
  21. Annak légyen dicsőség az egyházban a Krisztus Jézusban nemzetségről nemzetségre örökkön örökké. Ámen
! 3:20-21

Csakis Isten Lelke az Aki tudja mi Isten terve veled.
Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is.
  11. Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.
  12. Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, a miket Isten ajándékozott nékün
k. I Kor.2:10-12



Mi tortenik akkor ha egy munkalatba kezdunk s hirtelen felvetodik egy uj lehetoseg.Folytatjuk ezt vagy Isten ele jove igyekszunk megismerni az O akaratat?
Biziny megtortenhet hogy meg kell valtoztatnunk elhatarozasunkat s mas tervhez alkalmazkodni, ami viszont Isten akarata.


MI TORTENIK AKKOR AMIKOR IMADKOZUNK?


Lehet hogy olyan dolgok amiknek semmi koze ahhoz amit kertunk Istentol imankban.
Isten mindenkeppen valaszol imankra de az O akarata szerint, ami viszont nem mindig egyezik azzal amit mi kertunk.Ezert fontos hogy figyelmesek legyunk mindarra ami korulottunk tortenik hogy pontosan megerthessuk mit is akar Isten tolunk s ehhez alkalmazkodjunk, meggyozodve afelol hogy mindig ez a jobb valasztas.
 Az is megtortenik hogy kerunk valamit s a valasz hosszu hallgatas Isten reszerol.Lehet hogy ilyenkor kutatgatunk, hogy vajon mi is az ami Istent valaszaban megakadalyozza , esetleg valami bun eletunkbol.
S megtortenik hogy semmi ilyent nem talalunk s a valasz megis hallgatas.Ezt mar vegkepp nem ertjuk.
 Emlekezunk-e egy ilyen peldara a Szentirasbol?
Job az ugye? Tanacsadoi azt sugalltak hogy betegsegenek oka valami elrejtett bun eletebol.
Job viszont megvolt gyozodve afelol hogy Istennel valo kapcsolata nagyon jo.
Jo lesz ilyen esetben tovabb tanulmanyozni Isten igejet s varva valaszat, mert O megadja ha igy akarja , s amikor O akarja.
Jo pelda erre Janos 11:1-45-a Lazar  tortenete.
Mit is mond Maria Jezus keson erkezett valaszara: Mária azért, a mint oda ére, a hol Jézus vala, meglátván őt, az ő lábaihoz esék, mondván néki: Uram, ha itt voltál volna, nem halt volna meg az én testvérem


Mi volt az amit ok addig tudtak Urunkrol? Hogy gyogyitja a betegeket, s bizonyara Lazart is meggyogyitja s nem hal meg.De ennyivel maradtak volna .Nem ismertek volna meg jobban Jezus termeszetfolotti erejet, mellyel a hallottakat is feltamasztja.O tudta pontosan mikor kell jonnie  s valaszolni keresukre.
Hogy megismerhessek ezt is Rola:Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: 25


Egyszoval mi is lehet az oka Isten hallgatasanak?
1.Lehetseges hogy valami bun van eletemben s ezt felismerve megterjek
2. Vagy pedig Isten valami sokkal felsobbrendubb kijelentest akar velem tudatni mint amit eddig Rola ismertem.Ezaltal meg melyebben ismerve meg Ot.


Mi is tortenhet ilyenkor , mikor Isten hallgat?


1.Depresszios allapotba eshetunk, az onvad erzesevel
2.Vagy varjuk Isten valaszat turelemmel
Ez a ket hozzaallas kulonbozik egymastol mint nap az ejszakatol.
Megvaltoztatva gondolkozas modunkat, minden azonnal megvaltozik.Elmulik az onvad.Bizalom s hit tolti el szivunket turelemmel varva Isten valaszat.
Amely viszont lehetseges hogy meg valtoztatja eletunket, de melyebb kapcsolatba kerulunk Istennel.





3 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

Mindket alapot ismeros szamomra.Istennek hala az elso alapot elmult Uram Jezus kegyelmebol.
Ijen helyzetben talalkoztam az Urral,
A masik alapot melyben vagyok Isten formalo ideje meljben naponta varom az O vezeteset.Csodalatos,bekeseggel telt idoszak melyet ajanlok mindenkinek.

Csillagos írta...

Szerintem Isten sosem hallgat. Esetleg bennem től nagy a zaj, vagy az én fülem süket ahhoz, hogy meghalljam a hamgját, mert hangosabb bennem az Én, vagy a Világ. Én azt hiszem, Isten mindig jelez, minden esetben válaszol, csak nem halljuk meg valami miatt, vagy másmilyen válaszra várunk, mint amit ő ad, másmilyet képzelünk magunknak, a problémánkra, mit amit Tőle kapunk.

A deprezzsiós állapot is sokszor azért következik be, mert megnövekszik bennünk az Én és egészen kicsi lesz az Ő... Ha tudunk, merünk előtte "kicsik lenni", ráhagyatkozni, hagyjuk, hogy Ő legyen a nagy a mi életünkben, a depresszió is leküzdhető - Vele. És minden a helyére kerül az életünkben. Kinyjlik Igéje, meghalljuk válaszait, tanácsait! Szóval: "Jól vigyázz, kicsi én, nagy ne légy..."

iri írta...

Igen Eva igy van ez.

Csillagos a Biblia is besel errol amit te mas szavakkal fejeztel ki,vagyis:
Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az ő füle, hogy meg nem hallgathatna;
2. Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektől, és bűneitek fedezték el orczáját ti előttetek, hogy meg nem hallgatott.
De ebbol van szabadulas mert:
Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.
Igen es a depresszio is gyakran az En -re valo tulzott figyeles kovetkezmenye lehet