2010. november 24.

AKKOR MEG SENKI SEM SEJTETTE

Miert is volt olyan surgos hogy az imahaz epulete befejezodjek.Isten terveben ez igy szerepelt.S mert igy szerepelt s be kellett fejezni O megadta a hozzavalo penz osszeget is.S be is lett fejezve egyben meguszva az epitkezesi engedely ujabb kivaltasat,de Istennek ennel sokkal fenkoltebb terve volt.Megnyitotta az imahaz kapuit a fel varos szamara s foleg olyan szemelyeket tessekelt be kik semmi esetben sem jottek volna el ha maskent szervezi Urunk a megnyitot.Igen mert ugy is nevezhetjuk :Megnyito unnepely.Mert eloszor nyilt meg a felso terem ajtaja  Istentisztelet vegett.
A terem kozepen ravatal allt, fiatal szemely holttestevel, korulotte egyetlen szem sem volt szaraz, s megis Isten unnepellye valtoztatta ezt a fajdalmas alkalmat.Minden olyan fenseges volt , Isten jelenlete toltotte be a helyet, az O Igeje szolt hatalmas erovel.S olyanok hallottak kik eddig nem szembesultek vele.
3 orara a helybeli liceum is felfuggesztette az orakat, s tanulok , tanarok eljottek bucsut venni.S egyuttal szembesulni a Teremtovel.Nem lehetett kikerulni.Latni, hallani kellett hogy Urunk nem akarja a bunos halalat ,hanem "azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson"


Ahhoz hogy megertsetek hogy milyen fontossaggal is birt ez tudnotok kell nehany dolgot.Ebben a varosban az emberek az ortodox hagyomanyok es szokasokon kivul nem tudtak semmit.Nem tudtak miben is all egy hivo kereszteny temetese.Ez volt az elso.Isten csodalatos terve abban allt hogy egy fiatal gyermeket hivta haza aki halalaval fel varost magahoz vonzotta.
Az elvalas fajdalmat ez tudta tompitani hogy sokak szembesultek az Igevel.A tiszta Evangheliummal.


  A temetes elott olyan kerdesek hangzottak el:"Igaz-e hogy ti hivok egy lepedobe csavarjatok hallotaitokat s be a foldbe?"
S ehhez hasonlok.S mikor a temetes utan ilyen hangok hallatszottak:"Ilyen szepet meg nem hallottam"
"Milyen szep rendben megy naluk minden" "S milyen csend , nem mint nalunk zaj"
"Es mi nevetunk rajtuk"


S hala es dicseret szallt Urunk fele szivunkbol.


. Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, a kik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, a kiknek nincsen reménységök
4. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképen az Isten is előhozza azokat, a kik elaludtak, a Jézus által ő vele együtt

9 megjegyzés:

iri írta...

Amit kifeledtem innen, hogy az Istentisztelet alatt elsotetult az eg s nagy menydorges es villamlas kozepette jeges eso volt.
Mikor pedig a halottal elindultak a temetobe elallt az eso s vilagos lett.

Anna írta...

Olyan más reménységgel bánkódni! Szombaton Vékás testvér temetése lesz... Adja az Úr hogy sokan meghallják az Ő szavát ilyen alkalmakon is.

iri írta...

Amen!

Magdi írta...

nagyon megrendítő egy ilyen fiatal halála...de jó, hogy Isten fel tudta használni ezt arra, hogy sokan így hallhassák az evangéliumot...

Gogyan Eva írta...

Ha fajdalmas is volt a bucsu, ilyen fiataltol,de csodalatos is amind aprolekosan beszamoltal az esemenyekrol.Hatalmas Istenunk vigasztalja meg a gyaszolo csaladot.
Minket pedig segitsen meg, orommel teni bizonysagot draga Megvaltonkrol a korulottunk levoknek,hogy ok is elo hitre jussanak.

kissilferfinoona írta...

Mennyire munkalkodik az Ur.Holnap kezdodik
az evangelizacio alkalom elso napja.
Hiszem, hogy nem veletlen idozitette a mi
mennyei Atyank a Vekas testver haza
hivasat.Pentek este,az evangelizalas utan
lesz a megemlekezes, halaadas es bucsuzas
erte.Az biztos, hogy nagyon fog hianyozni.
Szombaton 2 oratol a temetes. Este 6-tol
folytatodik az evangelizalas.
Kerlek benneteket, imatkozzatok ertunk,
ezekert az alkalmakert, hogy sokan
meghalljak a mi Teremto Istenunk hangjat!?

Anikó írta...

Aldott Istenunk van aki ha megenged nehezsegeket es probakat is,ott van velunk,atolel vigasztalo ket karjaval es bekesseget ad a szivunkbe.Adjon az Ur sok megterot azok kozzul is, akik ilyen korulmenyek kozott kellet meghaljak Istenunknek hivo szavat.

iri írta...

Imadkozunk kissilferfinoona!

Abigél írta...

Csodálatos az Úr.Mert ha meg is sebez,de be is kötöz minket.A szomorúságot pedig örömre fordítja.