2010. szeptember 18.

FOLYTATOM A FORDITAST

5. Olyan hely ahol mindenki a masikat jobbnak tartja mint onmagat-ennel fogva mindenki azt keresi hogy szolgaljon s nem pedig valami pozicio utan jarjon.Semmi sem fajdalmasabban komikus, mint a gyulekezetben megnyilvanulo torekvo ambiciok.Ez valahogy ugy nez ki mintha egy egyen ki kimentve a tenger habjaibol a mento csonakba kerul s utana arra torekszik hogy kapitannya nyilvanitsa magat , igyekezven megmenteni a mar a csonakban levoket.Vagy egy olyan valaki aki foldrenges zuzta helyre kerul hol emberek haltak meg s arra torekszik hogy magas pozicioba keruljon.

6.Gyermeki oszinteseg-Szeretem a gyerekeket, oszinteseguk miatt.Rad neznek es olyan egyszeru dolgokat kepesek mondani.Ha nagyobbak lennenek , belepirulnanak, de ok termeszetesek minden tettetes nelkul.Szeretek veluk beszelni, szeretem hogy hozzam jojjenek s beszelgessunk mert mikor elmennek mindig mondanak egyes dolgokat.Ne mondj titkos dolgokat a kicsiknek mert ok mindent kimondanak.Nincs semmi eltitkolni valojuk.Azt hiszem hogy mi is korunknak megfelelo korlatokkal,szellemi szinten olyan nyiltnak oszintenek kellene lennunk, hogy ne adjon helyet a ketszinusegnek,vagy oszintetlensegnek.

7.Krisztus jelenlete mely mirha es aloe kellemes illata-Mikor megszokod az O ruhajanak szagjat, ennel kevessebbet mar nem is kivansz.Ha sosem szagoltad az aloet es mirhat az elefantcsontedenybol,akkor folytathatjuk eletunket anelkul hogy vagynank utana.De ruhaja szaganak egy piciny lehelete is elegendo ahhoz hogy tobbe ne vagyjunk ennel kevesebbre.

8.Imameghallgatas-A csodak nem kellene ritkak legyenek. Nem vagyok a csodak predikatora.Voltam olyan gyulekezetekben ahol olyan talalkozast jelentettek be ahol csodak tortennek.Ha beleneztek a szombati ujsagba neha ezt talaljatok" Jojjetek csodat latni!"
Az ilyenfajta csodak nem erdekelnek.
Nem erhetsz el egy csodat mint egy kemiai reakciot.Nem erhetsz el csodat mint egy magikus szamot produkalo buvesz.Isten nem adja magat a vallasos buveszek kezebe.En nem hiszek az ilyen csodakban.De hiszek abban a csodaban melyet Isten ad azoknak az embereinek kik oly kozel elnek Hozza hogy imameghallgatasuk mindennapi s a csodak otthonosak .
John Wesley nem predikalt a csodakrol de hihetetlen csodak kovettek szolgalatat.Egyszer egy ilyen szolgalat alkalmaval lova lesantult s nem tudott menni.Leszallott lovarol leterdelt s imadkozott.Majd visszault s lova elindult hogy idejeben eljusson a megfelelo helyre.O sosem reklamalta ezt s nem mondta azt" gyertek emeljunk egy satort s beszeljunk a csodarol"
Isten egyszeruen csodakat tett vele.
Charles Speurgeon nem predikalta a gyogyitast s megis tobben is meggyogyultak altala Londonban mint barmely orvos altal.
Az ilyenfajta csodakrol beszelek.

Ilyennek kellene legyen a Gyulekezet.

2 megjegyzés:

Módi Noémi írta...

Az 5. pont amit most nagyon igyekszem gyakorolni...nem is olyan könnyű a másikat különbnek tartani magamnál..de igyekszem!
Köszönöm ezt a fordítást is!

iri írta...

Nagyon szivesen!