2010. január 17.

MENNYIRE BEFOLYASOL AZ IDOJARAS


Minket!Mikor napokig borus ido van s ranehezedik lelkunkre ,hamar kezdunk onvizsgalatot tartani vajon mi is tortenik miert vagyok ilyen levert ,kedvetlen,alig vonszolom magam,szinte erosszakkal vegzem munkamat,keptelen vagyok kapcsolataimat egeszseges ,derus hangulatban fenntartani.Minden szurke,ertelmetlen.

(És adám az én elmémet mindazok vizsgálására és bölcsen való tudakozására, melyek lesznek az ég alatt. Ez gonosz hiábavaló foglalatosság, melyet adott Isten az emberek fiainak, hogy gyötrődjenek vele. 14. Láttam minden dolgokat, melyek lesznek a nap alatt, és ímé minden csak hiábavalóság, és a léleknek gyötrelme!)

A tapasztalatlanok belekeseredhetnek ebbe az allapotba s meginkabb elmelyulhet,de aki tudja hogy barmilyen hosszu egy alagut van kiut belole, s az orom annal nagyobb a vilagossag lattan.

Ilyen felszabadult orom ontotte el az en lenyem is ma mikor kisutott a nap.Olyan jo erzes a napsutesben setalni ,megha pirosra dermed is az orr, meg az ujjaknak mintha nem akarodznek semmit fogni,fajdalmasra fagyva.Most persze "bolcselkedhetnek" parhuzamokat huzva a bun sotetsege meg a vilagossag kozott,de nem teszem ,mert ezt mind jol tudjuk,de annyit azert megjegyeznek,hogyha ez a szep napsutes tortenetesen vasarnap tor elo soknapi olomfelhok utan,akkor mar problema.

Miert?Mert vasarnap van! S nem dolgozom.Pedig olyan dolgozhatnekom tamad!Ki is tudja miert? Hat nem adok talalost mert lehet holnap ujbol borul s nem lesz kedvem a megoldast megadni.

Hat idenezzetek! Mikor a nap besut a konyhaba, furdobe,akarmilyen szorgosan takaritasz hetkozben megis talal surolni valot!(marmint az eros feny) Merje valaki mondani hogy sosem jart igy!

N a dehat vasarnap van ,s csak annyit tehettem hogy leirjam.De mit teszek ha hetfon beborul?Majd azt mondom :oh csak ugy tunt!

Nem, nem, majd felteszem a szemuvegem.
A kepeket innen veszem.


Nincsenek megjegyzések: