2010. január 23.

BIBLIATANULMANY(24) SZERESD ISTENT

Megtanulando igevers:
A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak Janos 14:21

Mit figyelhetunk meg ebben az Igeben:
1.Ki az aki Jezust szereti? - aki ismeri es megtartja parancsolatait

2.Mi az Atya felelete erre a szeretetre?- szereti azt

3.Mi az a ket dolog mit Jezus tesz azert aki Ot szereti?-szereti ot s kijelenti magat neki

Szeretet?
Jezus mondta:Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok-Janos 14:15
Mikor Jezusnak engedelmeskedunk ezzel azt mutatjuk hogy szeretjuk Ot, s megbizunk Benne.Aki pedig szereti a Fiut azt az Atya is szereti,s kijelenti magat annak.Tehat mi is a szeretet?-Az engedelmesseg kulso megnyilvanulasa!
Jezus Krisztus peldat mutatott eletevel.
. hogy megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát és úgy cselekszem, a mint az én Atyám parancsolta nékem 14:31
Urunk, engedelmessegevel bizonyitotta az Apa iranti szeretetet.
Mikent bizonyithatjuk mi is szeretetunket Isten irant?
Ha azt mondjuk hogy Istent szeretjuk ezt engedelmesseggel bizonyitjuk.
Ez nem feltetlenul azt jelenti hogy csakis betuszerint kovessuk a parancsolatokat,hanem annak szellemeben eljunk.
Ha problemat fedezunk fel az engedelmesseggel kapcsolatban ,nehezunkre esik,azt jelenti hogy baj van Isten irant erzett szeretetunkkel.
Isten szeretet
Ez az O termeszeteben van, s O nem cselekedhet sajat termeszete ellen.Isten akaratat eletedben csakis mint szeretetenek tokeletes megnyivanulasakent fogja kifejezni.O nem tehet maskent.
Itelelet,buntetest es haragjat nyilvanitja ki azok irant akik bunben elnek.De mindezek ellenere ez is csak szeretetben tud megnyilvanulni.
Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad.Zsidok 12:6
Ez a ket vers fejezi ki Isten szeretet irantunk:
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Janos 3:16
. Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk Janos I levele 3:16
"Az Isten szeretet" 4:16
Eletunket nagyban befolyasolja az hogy bizodalmunk legyen e kijelenteshez.Akkor barmikkeppen is alakul eletunk, nem a korulmenyek, hanem a tudat es bizodalom hogy Isten szeret iranyitja azt.
Ha elhisszuk hogy Isten a szeretet ,azt is elhisszuk hogy akarata mindig a legjobb.
Ehhez az is hozzaadodik hogy Isten mindenhol jelen van.O ismer mindent,multunk ,jelenunk ,jovonk.Ez a tudat elegendo aahoz hogy tudjuk hogy vezerlete mindig jo.
Mivel szeretete tokeletes irantunk teljesen megbizhatunk Benne.
O nem ker semmit tolunk hogy megne adna hozza a megfelelo erot!
Mi az elso reakcionk mikor ezeket a szavakat halljuk:parancsolat,itelet,torveny?
Isten parancsolatai termeszetenek a kifejezoi,mely a szeretet jellemzoi
. Monda nékik: Vegyétek szívetekre mind ezeket az ígéket, a melyekkel én bizonyságot teszek ellenetek e mai napon; és parancsoljátok meg fiaitoknak, hogy tartsák meg és teljesítsék e törvénynek minden ígéjét; 47. Mert nem hiábavaló íge ez néktek; hanem ez a ti életetek, és ez íge által hosszabbítjátok meg napjaitokat azon a földön, a melyre általmentek a Jordánon, hogy bírjátok azt Mozes V-k konyve 32:46-47
Most pedig, óh Izráel! mit kíván az Úr, a te Istened tőled? Csak azt, hogy féljed az Urat, a te Istenedet; hogy minden ő utain járj, és szeresd őt, és tiszteljed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, és teljes lelkedből, 13. Megtartván az Úrnak parancsolatait és rendeléseit, a melyeket én ma parancsolok néked, hogy jól legyen dolgod! 10:12-13
Ezen igereszek alapja Isten szeretete.
Ha Istent megismered tapasztalataid alapjan,meggyozodsz szeretete felol.Mikor pedig megvagy gyozodve efelol akkor teljesen megbizol Benne!
S ha Benne bizol akkor engedelmeskesz Neki, Reaja hallgatsz.S ha szereted Ot nem nehez Ra hallgatnod:Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.Janos I.levele 5:3.
Isten szeret minket!Nagyon es melyen!
Mivel szeret O adott alapelveket ami szerint eljunk!
O azt akarja hogy eletunk legyen,bovolkodo eletunk!Mikor Isten ad egy parancsolatot nem akar hatart szabni ,hanem felszabaditani.
. Ha a te fiad megkérdez téged ezután, mondván: Mire valók e bizonyságtételek, rendelések és végzések, a melyeket az Úr, a mi Istenünk parancsolt néktek: 21. Akkor azt mondjad a te fiadnak: Szolgái voltunk Égyiptomban a Faraónak; de kihozott minket az Úr Égyiptomból hatalmas kézzel. 22. És tőn az Úr Égyiptomban nagy és veszedelmes jeleket és csudákat a Faraón és az ő egész háznépén, a mi szemeink láttára. 23. Minket pedig kihoza onnét, hogy bevigyen minket, és nékünk adja azt a földet, a mely felől megesküdött a mi atyáinknak. 24. És megparancsolta nékünk az Úr, hogy cselekedjünk mind e rendelések szerint, hogy féljük az Urat, a mi Istenünket, hogy jó dolgunk legyen teljes életünkben, hogy megtartson minket az életben, mint e mai napon. 25. És ez lesz nékünk igazságunk, ha vigyázunk arra, hogy megtartsuk mind e parancsolatokat, az Úr előtt, a mi Istenünk előtt, a miképen megparancsolta nékünk.
Mozes V.ik konyve 6:20-25

Nincsenek megjegyzések: