2010. június 2.

CSODALATTAL TOLTOTT EL

Amit ott a Harghitan lattam.Mindazok szamara kik tudjuk hogy mikent cselekszik az Ur s hogy tud O eloteremteni mindent ott ahol ugy latszik semmi anyagi lehetoseg sincs, semmi ketseg sem fer ahhoz hogy O az ki mindazt ami ott lathato elvegezte.
A szebbnel szebb epuletek , korszeruen berendezve, orommel toltott el, s aldottam Ot , s mindazokert is akikben elegendo hit volt arra hogy vallaljak hogy egyutt munkalkodjanak az Urral.
Gondolom hogy hosszu evek munkaja ez, s nem ugy kezdodott hogy megvolt a telek es egy hatalmas osszeg a letetben s csak fel kellett epiteni az egeszet.
Nem , hanem amint az elso reszvevoktol hallottam az elso evekben eleg szukiben voltak mindennek s meg harman is aludtak egy agyban , egyeb kenyelemrol nem is beszelve, s megis mekkora lehetett szivukben az orom.
S utana pedig rendre epultek fel hit altal a tobbi epulettombbok.En itt nem reszletezem mert nem is ismerem tortenetuket teljesen.Mi most orvendhettunk a sok ev veszodseg vegeredmenyenek es kenyelmenek.
Csak hala es csodalat toltotte be szivem mindezek lattan.S hala toltotte el szivem azokert is kikben eleg nagy volt az Ur irant valo bizalom, hogy odaalljanak Melle s nem szamolva annak veszelyevel hogy szegyenben maradnak(mert akik az Urban biznak nem szegyenulnek meg)
meg a faradsaggal, onfelaldozassal, hanem vallaltak ezt a munkat.Ezert lehettunk mi most ott kenyelemben, minden jonak orvendve.
Aldja meg az Ur mindazokat kik faradoztak e harom nap zokkeno mentes lefolyasaert!Mindazert a faradsagert amit a szervezesben vallaltak ,mert ugye ez is rizikoval jar.
Szolgaltak nekunk , eledellel,tiszta szobakkal,zenevel ,tanitassal, gyogytornaval,kezimunkaval,
lehetoseget adtak arra hogy resztvallaljunk a beteg gyerekek fennttartasaban, mindazok fele szall aldasom kik ott a hetterben mar honapok ota epitik ennek a harom napnak a jo lefolyasat.
Nem emlitek neveket mert mindenki jol tudja miben szolgalt.Aldja meg oket az Ur!

3 megjegyzés:

Csillagos írta...

Drága Iri, ezt olyan örömmel olvastam!

Abigél írta...

Ámen és Ámen!

Maresz írta...

Ámen! - folytatom Abigélt, mert ez volt bennem is, amig olvastalak.