2012. október 14.

AMI NAGYON JELLEMZO MINDANNYIUNKRA

Hogy amikor valamilyen proban vezet at az Ur , gondolataink ,beszedunk mintha mind akorul forogna, talan nem is tudunk masra osszpontositani, s ami figyelemremelto meg ha nem is az, de a mienk a legnagyobb.
Hogy mennyire szaladnank fuhoz-fahoz ilyenkor , pedig milyen vilagos erre vonatkozolag az Ige.
Ugye mint errol mar az Ur egyszer megvilagositott, hogy Ezsdras sem szaladt a kiralyhoz mert:Mert szégyeltem vala a királytól kérni sereget és lovagokat oltalmunkra a mi ellenségeink ellen ez útban, mert ezt mondtuk volt a királynak, mondván: A mi Istenünk kegyelme van mindazokon, a kik őt keresik, az ő javukra,

Es meg azt is megfigyeltem ezekben a napokban, hogy szinte ures fulekre akad szavad, s szinte szegyelli is az ember a maga bajarol szolni mikor annyi baj, szenvedes, proba  van korullottunk,meg az Ur is erre tanit es jo az O peldajara felfigyelni, hogy nem a sajat szemelye korul forgott szuntelen, hanem mindig az elotte levo szemely problemajara oszpontositott, ot hallgatta resztvevoen.Es mindig volt megoldas szamukra.
Mi is nagyon jol el tudjuk kepzelni a megoldast , a kimenetelt bajunkbol, s ez oly gyakran jobb nekunk mint amit az Ur tartogat szamunkra, az egyszeru ok miatt, hogy nincs turelmunk kivarni az O megoldasat.Mert ugye a mi turelmunk , idonk, terunk veges.Nem vegtelen mint az Ure, hogy Hozza igazodnank.
Ezsdras is ezt tette, szamara mas volt a megoldas: És bőjtölénk és a mi Istenünkhöz könyörgénk annakokáért, és meghallgatott minket

4 megjegyzés:

Marietta írta...

Mindig kapcsolatban Vele

A boldog pillanatokban dicsérd Istent.
A nehéz pillanatokban keresd Istent.
A csendes pillanatokban adj hálát Istennek.
A fájdalmas pillanatokban bízz Istenben,
És minden időben imádd Őt!

Marietta írta...

"Szeretni annyit jelent, mint szolgálni." /John Stott/


Spurgeon : Tarts ki, Testvérem!

Tarts ki, Testvérem! Tarts ki végig! Légy alázatos és csendesen hűséges! Ne csak próbálkozz azzal, hogy egy csoda legyél – hanem legyél valóban egy csoda! Ne akarj lenyűgöző dolgokat véghezvinni, csak azért, hogy felfigyeljenek rád, hanem “úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Mát. 5:16) Ne gondold, hogy jelen korunk szokványos ‘kereszténysége’ bárkit is szépen elvisz majd a mennybe! Ez ugyanis egy hamisítvány, csak egy utánzat! Nem tudja azt elérni, hogy az emberek különbözzenek a társaiktól; csak tetteti a hitet, pedig nincsen neki; szeretetről beszél, de nem mutatja; dicsekedik ugyan az igazsággal, de az kámforrá válik a liberális vallási elveket valló ‘szeretetében’.

Ó, Istenem, add nekünk vissza az igazit, a valódit… az erős hitet az evangéliumban, a valódi hitet Jézusban, az igazi, Neki szóló imákat, a valóságos szellemi erőt! Akkor viszont újra kitör majd az üldözés, de csak azért, hogy elfújja a pelyvát, és kitűnjék az igazi, tiszta búza! A világ azért szeret minket jobban, mert mi is jobban szeretjük a világot; barátoknak hív minket, mert leeresztjük lobogóinkat, abbahagyjuk a harcot, és gyáván meghunyászkodunk; ám amikor a régi apostoli idők módjára kezdjük el hirdetni és megélni az evangéliumot, akkor az ördög, mint ordító oroszlán, már rövid időn belül ott üvölt a táborunk körül, és a kígyó magva haragosan sziszeg ránk minden irányból – de mi akkor sem rettenünk meg, mert “a Seregek Ura velünk van; Jákób Istene a mi várunk”!

Szeretettel,
Marietta

iri írta...

Koszonom Marietta!Mindig megvan a megfelelo idezeted!

Gogyan Eva írta...

Ez a szin igazsag , beleertve magam is.Megszokodtabb rohanni a korulottunk levokhoz.De mijen jo is egy draga testverno aki ravilagit hibainkra Isten igeje altal.Es johet a bunbanat a bunvegvallas es Isten bunbocsato kegyelme.Koszonom kedves baratnom,aldjon meg az Ur Jezus a testveri szeretetert.