2010. december 22.

NEM TUDOM SZO NELKUL MEGALLNI

S kommentet irtam ide


Nagy fajdalommal olvasom szerte a blogvilagban a serto szeretetlen szavakat, melyek talan meg a vilagi vitaban sem talaljak meg helyuket , hat meg itt hol ugynevezett"szivbeli baptistak" teszik nyilvanossa velemenyuket.
En nem allok senki mellett, csakis aldott Uram mellett ki nem nyitotta fel szajat mikor hazug dolgok voltak rea mondva.
Talan ebbol az okbol hallgatnak az en kedves testvereim is kikre minden rosszat ragasztanak.
 Viszont megbocsattassek nekem nem tudok hallgatni, mert faj a szivem s meg akkor is ha szeretetemrol biztositom kedves testvernomet, a Lelek nem engedi hogy ne emeljem fel szavam, nem a testverem vedelmere (hiu es bekepzelt)mert nincs erre szuksege, van neki egy Hatalmas Ura Aki meg vedi.
Nem akarok nyilatkozni arrol ami tortenik a Szovetsegben mert nem az en dolgom.Az en dolgom az hogy imadkozzam azert hogy legyen meg Urunk akarata!
De annyira faj szivem a serto szavakert hogy szukseges felemelnem szavam.
En is ismerem ezt a "hiu es bekepzelt" testvert s nem tudom hogy lehet hogy eppen ellenkezo modon ismertem meg.En , es meg sokan masok kik ismerik.En csak 18 eve tartozom e baptista korhoz, nem kozottuk nottem fel, de halat adok Uramnak hogy eppen kozejuk kuldott , mert O volt az Ki ezt eldontotte.
Most kerdem en milyen lelek az mely ilyen szavakkal illeti Isten felkent embereit?
Mert megvagyok gyozodve hogy semmijuk sincs amit nem kaptak volna, s ha ezt kaptak Istentol, akkor hogy merjuk mi gyalazni azt mi Istentol van?!
Maria is ellene szolt Mozesnek, s lepras lett.
Draga testvereim ha valahova elkoteleztuk magunkat legyunk husegesek s vessuk ala magunkat a belso "szabalyoknak" .Biztositlak arrol hogy ettol meg lehet husegesen Lelekben szolgalni Urunkat s testvereinket.

8 megjegyzés:

Maresz írta...

Igazad van, Iri.
Ha valaki őszintén akarja az Urat szolgálni, nyugodtam megteheti közöttünk. Mindig fájt, amikor valaki a saját gyülekezetét vagy egyházát szidja. Sajnos, 20 évvel ezelőtt, és most is a legtöbb kritika azoktól származik, akik valami miatt "kilógnak a sorból", akik nem tudják, ill. nem akarják alávetni magukat a kereteknek.

Sok hasonló kritikát hallottam már..., sajnos egy része igaz..., valóban nem vagyunk elég buzgók és elevenek... De ezért nem futamodunk el, hanem inkább imádkozunk és böjtölünk.

Mikor ilyesmit hallok visszakérdezek:
"Mit teszel te azért, hogy jobb legyen az imaóra, a közös éneklés és a közösség?"
"Vagy csak készen vársz mindent?", "Jársz-e beteget látogatni, van-e imatársad?", stb.
Sajnos, a legtöbbször nem kaptam választ rá, mert nem volt példaértékű az illető élete.
Az Úr könyörüljön rajtunk!

Csillagos írta...

Sajnálom, hogy itt is minden úgy működik, mint nálunk, azt hittem, hogy csak a reformátusoknál van ez, meg a "történelmi egyházaknál"... Talán a Végidők jele ez is...

Anikó írta...

Teljes mertekben igazat adok neked,hogy Isten gyermeke nem beszelhet ilyen szavakkal .Ha kozulunk vetkezik vagy hibazik is valaki imatkozzunk erte es engedjuk hogy az Ur vegezze el benne a munkat vagy ha nem engedelmeskedik,akkor O legyen az aki itelkezik mindenki felett.Kivancsi lennek aki ilyen szavakkal illeti az Ur munkasat,mennyit imatkozik erte?

iri írta...

Igen Maresz ugy van ahogy mondod, lehetetlen hogy ne legyenek problemak, nem ezen kell megutkoznunk hanem azon hogy "en" jomagam mit teszek ilyen esetben

Csillagos,igaz hogy a vegidoket eljuk s nem kell csodalkozni hogy ezek a problemak felutik fejuket barhol, hiszen az Ur Jezus mellett is egy arulo volt, s utana az elso gyulekezetekben, az apostolok idejen emlekezzunk milyen sok volt a baj.

Igen Aniko, imadkozzunk most is!

Abigél írta...

Kedves Iri!
Én vettem a fáradságot,és végigolvastam az összes kapcsolódó írást és kommentet,ami ezzel foglalkozik.Abban egyet kell értsek veled,hogy nem építi sem az egyházat,sem a testvéreket a személyeskedés és kirohanás.Senkinek a pártjára nem kívánok állni!
Ugyanakkor én is tagja voltam a baptista egyháznak,és közel 22éve én is átéltem egy hasonló helyzetet-szakadást.Mi,lassan 20 éve kijöttünk a baptista egyházból és egy olyan karizmatikus gyülekezethez csatlakoztunk,amilyet most Borzási testvér igen ostorozott.Minket is megvádoltak sok mindennel,évekig kaptunk hideget-meleget anélkül,hogy eljöttek volna megnézni milyen egy istentiszteletünk,vagy az Ige fényében vizsgálták volna meg azokat amikkel vádoltak.
Igen,az utolsó időket éljük,és az Úr megígérte hogy kitölti az Ő Szellemét sokkal nagyobb mértékben mint eddig bármikor.Azt is figyelembe ajánlom hogy milyen jelek vannak leírva,mik fogják követni azokat,akik engedelmeskednek és betöltekeznek az Úr Szellemével.
Azt gondolom,a baptista egyháznak is szüksége van megújulásra,nem csak a keretekre.A Szent Szellemnek nincsenek korlátai!Ezt ne feledjük el még akkor sem,ha időnként az egyház tagoknak vagy vezetőknek ez nem tetszik.
Végezetül annyit tennék még hozzá,amit Gamáliel mondott az apostolokkal kapcsolatban: ...Mostanra nézve is mondom nektek,álljatok el ez emberektől,és hagyjatok békét nekik: mert ha emberektől van e tanács,vagy e dolog, semmivé lesz;
Ha pedig Istentől van,ti fel nem bonthatjátok azt;nehogy esetleg Isten ellen harcolóknak is találtassatok.
(Ap.Csel. 5:38-39)

Gogyan Eva írta...

Ur Jezus konyorulj rajtunk,hogy szent nevedre dicsoseget hozzunk es ne karhozatot.Ne a magunk igazaert harcoljunk,hanem Isten igazsagaert.

iri írta...

Abigel, szeretlek!

Anna írta...

Abigél, én is.
Ahogy Pál is mondta. Nem baj az ha vanna határok. Szeretjük egymást akkor is ha más meggyőződésen vagyunk. Egyidőben mégsem vallhatok két ellentétes dolgot. Amikor Jézus eljön lesz egy akol és egy pásztor! Nincs már sok...