2010. december 29.

AKI MEG NEM OLVASTA AJANLOM MELEGEN A MAI IGET


Gyümölcstermő vagy?

 a Lélek gyümölcse…” (Galata 5:22



Figyelj meg három dolgot a gyümölccsel kapcsolatban: Először: a gyümölcs látható. Emlékszel, amikor az iskolában képeket kellett felmutatni, és kimondani a hozzá tartozó szót? Jakab azt írja: „Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet” (Jakab 2:18). Nem elég csak beszélni róla, mások előtt meg is kell élned mindennap. Másodszor: a gyümölcsök annak a fának a jellegét tükrözik, amelyen teremnek. Ha ez egy almafa, akkor almák fognak teremni rajta. Minél jobban alárendeled az életed Krisztusnak, annál jobban fogsz hasonlítani rá. Harmadszor: a gyümölcsök mindig valaki más javát szolgálják. Sosem fogsz látni olyan gyümölcsöt, amely épp önmagát majszolja, vagy azt mondja: „nem akarom, hogy leszedjenek”. A jó gyümölcs felkelti az emberek étvágyát, és érte fognak nyúlni. A Szentlélek gyümölcsöt akar teremni benned, hogy így mások belőled táplálkozhassanak. Ezzel szemben minden testi cselekedet önző. A test mindig magáról beszél: „Mindjárt megbolondulok. Boldogtalan vagyok. Neki megvan, amit én szeretnék. Ez engem idegesít.” De a Lélek gyümölcse Krisztus-központú és más emberekre irányuló. Figyeld meg, hogy az igében a gyümölcs szó egyes számban van, pedig Pál kilenc különböző fajtáját sorolja fel a lélek gyümölcsének: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás; de mind ugyanazon a fán nőnek. Ez a fa meg tud teremni mindent, amire csak szükséged van az életed bármely területén. Nem kell a Szentlélekhez menned békességért, közben valahova máshová szeretetért. Vagy a Szentlélekhez fordulni türelemért, és valaki máshoz önuralomért. Ez mind a Lélek fáján terem. Nos, akkor hát gyümölcstermő vagy?


                                             

5 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

Mily sok jo gyumolcsel tele a Lelek faja,hat igazan csodalatra melto,
Ur Jezus tegy gyumolcstermove benunket is a Te dicsosegedre.

Sári mama írta...

Ó, ez is nagyon fontos Ige! Köszönöm, hogy ajánlod kedves Iri!

Tudod, mondták nekem még az elején amikor valaki alárendeli életét Krisztusnak, egyre többet várnak majd el tőle. Már nem lesz elég a nem hívő környezetének amit eddig tett, egyre több kell.
Így is történt, de ez jó, mert ez egy hajtóerő nekünk arra, hogy figyeljünk az ajándékba, ingyen kapott gyümölcsre! Nem árt gyakran leltározni, megvan-e mind, és nehogy valamelyik közülük rothadásnak induljon, mert bizony előfordul, hogy egyik-másik elkezd pöttyösödni. Ilyenkor még van idő a megmentésére. (Itt arra gondolok, amikor pl. ki vagyunk téve a csábításnak akár a new age, akár más praktikák által. Megkülönböztetéssel álljunk ellen!)

Vigyázzunk a gyümölcsre, hogy szolgálhassunk a krisztusi irgalom és szeretet jegyében!

Ámen

Kisné Ady Éva írta...

Csak teremjük a Lélek gyümölcseit.Legyenek jóízüek,táplálók,szeretettel tálalva!

Kisné Ady Éva írta...

Szeretettel tálaljuk a Lélek gyümölcseit,és teremjünk gazdagon belőle, hogy tudjunk másoknak is a javára válni.

iri írta...

Ugy van Sari ahogy mondod,ez a Lelek gyumolcse mit ingyen kapunk,s ez engedelmessegunk ara,minel inkabb alarendeljuk eletunket Krisztusnak, annal inkabb erlelodnek bennunk gyumolcsei.Orizzen meg az Ur az idegen aramlatoktol.

Mindket Evanak koszonom!