2009. december 7.

VALASZ A JATEKRA

Ket kedves olvasom adott pontos valaszt a talalos kerdesre.Koszonom Hilda ,koszonom kisvirag
Szoval ugy jott be ez a jatek hogy eppen errol olvastam s gondoltam ilyen formaban megosztom veletek is ,mert eleg erdekesnek tartottam,mert ugye Jonas szarmazasa a Kiralyok konyveben van megirva25. Ő szerezte vissza az Izráel határát Emáthtól fogva a pusztasági tengerig, az Úrnak, Izráel Istenének beszéde szerint, a melyet szólott volt az ő szolgája, Jónás próféta, az Amittai fia által, a ki Gáth-Kéferből való volt.
Vagyis II.-ik Jeroboamrol van szo az akkori kiraly Izraelben.
Gath -Kefer 5 km-re volt Nazarettol Urunk Jezus gyerekkori falujatol.Bizonyara Urunk ismerte ezt a falucskat,s ket izben is osszehasonlitja magat Jonas profetaval.
Ekkor felelének néki némelyek az írástudók és farizeusok közül, mondván: Mester, jelt akarnánk látni te tőled. 39. Ő pedig felelvén, monda nékik: E gonosz és parázna nemzetség jelt kiván; és nem adatik jel néki, hanemha Jónás prófétának jele. 40. Mert a miképen Jónás három éjjel és három nap volt a czethal gyomrában, azonképen az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a föld gyomrában. 41. Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel ezzel a nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és ímé nagyobb van itt Jónásnál Mate 12:38-4130.
Mert miképen Jónás jelül volt a Ninivebelieknek, azonképen lesz az embernek Fia is e nemzetségnek. 31. A Délnek királynéasszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetség férfiaival, és kárhoztatja őket: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcseségét; és ímé nagyobb van itt Salamonnál. 32. Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel e nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és ímé nagyobb van itt Jónásnál. Lukacs 11:30-32

Nincsenek megjegyzések: