2014. július 5.

NEM TUDOM HA EPPEN A KORRAL JAR

Vagy valaminek a tunete,de eleg gyakoriak a csupan felig ataludt ejszakak,espedig a masodik fele.Kesore jar mire elalszom,s az is csak hajnal fele lesz mely,pihenteto.
Neha a fajdalmak miatt(reumatikus,lab-kezfajdalom) maskor egyszeruen nem jon alom szememre.Eberebb vagyok mint nappal.Ilyenkor vagy olvasgatok, vagy eppen imaba foglalom bajaim az Ur elott.Mint peldaul az ejszaka is.Kerdeseimre valaszt kerek.S azt kerem, hogy Igerete szerint Szemeivel tanacsoljon engem, mert nagy szuksegem van a mindennapi vezetesere, hogy megfelelo donteseket hozzak, s bol
csen osszam be idom,szem elott tartva az elsobbsegeket, s a fontos dolgokra osszpontositsak.
 Ami ujbol tudatosodott bennem,hogy nyugtalan a lenyem, nem tudom megelni az eppen adott pillanatot,mert maris a kovetkezo lepes all szemeim elott s turelmetlenne,nyugtalanna valok.Kertem az Urat, hogy segitsen megszabaditani ettol a nyugtalansagtol, mert szerintem ez annak  a jele, hogy magam akarom iranyitani a dolgokat s meg nem biztam teljesen Istenre , megnyugodvan Obenne.Hiszem , hogy Isten megsegit.
S persze,nem telik el olyan kozosseg Istennel, hogy szoba ne hoznam ferjemet.
S ma reggel mikozben az Iget olvastam elontott az orom s bekesseg lett urra szivemen.A 21-ik Zsoltart  mikor is azt mondja David : szivenek kivansagat megadta neki,,Uram, a te erősségedben örül a király, és a te segítségedben felette örvendez. 
  3. Szívének kivánságát megadtad néki; és ajkainak kérését nem tagadtad meg-felmerult bennem,mikent kaptam meg szivem kivansagat?Elveszitven ferjem?Szenvedven?Egyedul maradvan?Ez volt szivem kerese?!!
Nem, szivem kerese ferjem megvaltasa volt.Ez volt legfobb ohajom, ezert sirtam at ejszakakat, s azon igyekeztem, hogy beszeressem a menybe.Minden igyekezetemmel engedelmes leven neki,ha netalan az Igere nem is hallgat magaviseletem altal megnyeressek. Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek; 
  2. Szemlélvén a ti félelemben való feddhetetlen életeteket.Vajon figyelmen kivul hagyta -e Isten mindezt ?Hiabavalo lett volna kozben jarasom?
Nem semmikeppen nem.Mert annyi igeret van arra, hogy Isten huseges es meghallgatja imaink, csak eppen a valasz mas mint amit eppen elvarunk.Ez volt Istennek valasza konyorgesemre, kozbenjarasomra.
Most mar hiszem, hogy megvolt ferjemnek a titkos talalkozasa Vele, de Isten igy latta jonak , hogy ot megvaltsa.Ez illet bele Isten tokeletes tervebe.
  Orom es bekesseg toltotte el szivem.Hisz oda igyekszem en is es talalkozunk

2 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Nagyon jó volt elolvasni bejegyzésedet!Biztosan nagyon sok szép emléked van férjedről!

Gogyan Eva írta...

AMMEN