2013. június 24.

HETFOTOL HETFOIG AZ IGE FENYEBEN

Elgondolkoztam a napokban azon, hogy miert is teszunk fel olyan gyakran egy kerdest Istennek? S melyik is a leggyakrabban feltett kerdes?
                 MIERT? MIERT URAM?
Nem igy van? S a valasz , hogy miert is tesszuk fel ezt a kerdest olyan gyakran Istennek ez volt:
Ez a kerdes valamikeppen mindig azt sugallja , hogy mi szinte mindig jobb megoldast talalnank bajainkra, vagy eppen olyan jol el is kerulnenk ezt, s akkor nem is kellene feltegyuk a kerdest, mert ugyebar a mi emberi elgondolasunkban ahhoz , hogy minden rendben legyen , hat mindennek karikacsapaskent, tokeletesen kell mukodnie.Vagyis minden kezdemenyezes lelki, anyagi sikerhez kell vezessen,az elet szenvedes , betegseg,konfliktusok nelkul kell zajlodjon,egyszoval ha ez nem igy van hat az teljes kudarc.
   Nahat ez teljes emberi gondolkodas s Isten nem igy gondolkodik.Mert ugye O a vegso kimenetelre nez.Ha ez sikeres itt az eletben nagyon jo, ha pedig nem, hat a kiallt (sikeres kiallt) probakert az orokelet jutalma.
   Persze, hogy a mi kalandunk (kampinges) is kudarcnak nezne ki elso latasra, mert ugyebar nem tartottunk ki vegig,nem vartuk be az anyagi sikert, minden problemank megoldasara,de Isten szemeben ez bizonyara nem igy van.Hogy O vegezte atformalo munkjat minezen ido alatt mindazokban kik ebben a kornyezetben egyuttmunkalkodtunk, az bizonyos,hogy vegso megoldaskent mit fog ebbol kihozni azt teljesen Ora bizom.
A tegnap bemeritkezo unnepelyen vettunk reszt, hol egy vak testver szolgalt, bizonysagtetellel es eneklessel.
Nem igy szuletetett, hanem hivo szulok 9-ik gyermekekent egeszseges gyermekkent jott a napvilagra.Egy eves 8 honapos koraban fejjel lefele egy nagy fazek forro tejbe esett.Hanyszor tettek fel a szulok , meg o is ezt a kerdest: Miert Uram, miert?
De Isten igy latta jonak , hogy Nevet megdicsoitse benne,magasztalvan, s dicserven Ot, hordozvan az Evangheliumot.Mikor azt gondolta minden veszve szamara , Isten munkahelyet, feleseget(lato) , harom gyereket, s ma mar egy unokat is adott neki.
 O megkapta a valaszt "Miert" kerdesere meg most.
De vannak ilyen valaszok is a " Miert" kerdesekre:

Miért lett szünetlenné az én fájdalmam, és halálossá, gyógyíthatatlanná az én sebem? Olyanná lettél nékem, mint a bizonytalan vizű, csalóka patak!
19. 
Azért ezt mondja az Úr: Ha megtérsz, én is visszatérítelek téged, előttem állasz; és ha elválasztod a jót a hitványtól, olyanná leszel, mint az én szájam. Ők térjenek meg te hozzád, de te ne térj ő hozzájok!
20. 
És e nép ellen erős érczbástyává teszlek téged, és viaskodnak ellened, de nem győzhetnek meg téged, mert én veled vagyok, hogy megvédjelek és megszabadítsalak téged, azt mondja az Úr!
21. 
És megszabadítlak téged a gonoszok kezeiből, és kimentelek téged a hatalmaskodók markábó

1 megjegyzés:

Sári mama írta...

Ámen!

Isten nem szereti a miérteket, persze nem haragszik érte, de akár haragudhatna is, hiszen hitünk fokmérője, ha például állandóan miértekkel ostromoljuk.

"Elég neked az én kegyelmem" 2Kor 12,9 jutott eszembe történeted kapcsán.
Igen elég nekünk a Te kegyelmed Urunk!

Nagyon sok szeretettel ölellek, drága Iri!