2013. február 25.

HETFOTOL HETFOIG

Egy aldott Ige kapta meg szivemet ezen a elmult heten,
1Tim 6,6
De valóban nagy nyereség az Istenfélelem, megelégedéssel;
s arra kesztetett , hogy utananezzek ami ezzel a szoval kapcsolatban van.Istenfelelem vagy kegyesseg.
Micsoda kegyelem , hogy ebben a probaktol , nehezsegektol bovelkedo mindennapjainkban a mienk lehet ez az igeret.Megelegedessel, vagyis halaadassal lehetunk Isten irant barmilyen eletkorulmnyek kozott s nem mint valami szaraz parancskent, hanem mint nyeresegkent .Hat nem csodas, ebben a vilagban mikor mindenki nyereseg utan rohan,nekunk rendelkezesunkre all isteni nyereseg.
S azt is megtalaltam , hogy Isten mindennel  megajandekozott, ami a kegyessegre valo.De olvassatok el ti a Pal apostol II leveleben az elso reszt.

3. 
Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, a mi az életre és kegyességre való, Annak megismerése által, a ki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott;
4. 
A melyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, a mely a kívánságban van e világon.
5. 
Ugyanerre pedig teljes igyekezetet is fordítván, a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt,
6. 
A tudomány mellé pedig mértékletességet, a mértékletesség mellé pedig tűrést, a tűrés mellé pedig kegyességet,
7. 
A kegyesség mellé pedig atyafiakhoz való hajlandóságot, az atyafiakhoz való hajlandóság mellé pedig szeretetet.
8. 
Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem tesznek titeket hivalkodókká, sem gyümölcstelenekké a mi Urunk Jézus Krisztus megismerésére nézve.