2013. február 18.

HETFOTOL HETFOIG

Isten kulonfelekeppen szol Igeje altal, es batorit ,jobbit,tanit altala, ezt tette ezen az elmult heten at is.De valami nagyon megfogta szivem a tegnapi igehirdetesbol.
 A hivo eleteben van szenvedes :engedelmesseg idejen
                                                es
                                                 engedetlenseg idejen is
Egy pelda az engedelmessegre:Jezus volt az Ki megparancsolta a tanitvanyoknak, hogy a tulso partra menjenek, es vihar kerekedett,megijesztve oket.Mark 4:36;Lukacs 8:22
Az evanghelistak engedelmeskedven a parancsnak hirdetik az Iget, s szenvedesben volt reszuk.Urunk engedelmes leven az Atyanak szenvedett,kinozva, csufolva volt, s kereszthalalra iteltetett.A profetak engedelmeskedve az Urnak , szenvedesben volt reszuk.
Viszont van engedetlenseg miatt is szenvedes.Saul engedetlenseg miatt szenvedett (1 Samuel konyve)
David is mikor engedetlen volt szenvednie kellett.
Es meg sok pelda van erre,keressetek ti is.
ALDOTT HETET AZ IGE FENYEBEN!

6 megjegyzés:

Marietta írta...

Köszönöm Iri!

Neked is áldott hetet az Ige fényében!

Hit és gondos tervezés

„Az embernek az értelme terveli ki útját, de az ÚR irányítja járását.” (Példabeszédek.16,9)

Egyensúlynak kell lennie a hit és a gondos tervezés között. Bár néhány hitvalló keresztyénnel beszélve talán másként fogjuk gondolni. Például, ha olyanokkal beszélsz, akiknek nincs munkájuk, azt fogják mondani neked: „Arra várok, hogy az ÚR adjon nekem állást.” Rendben van, de fejlesztetted a szaktudásodat? És hová adtad be az életrajzodat? Azt mondod: „Én nem ezt az utat választom, én csak várok Istenre.” Ó, tényleg? Akkor ugye nem bánod, ha egy ideig éhezni fogsz? Az angol polgári forradalom katonáinak régi mottója itt is alkalmazható: „Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!” Helyezd az életed Isten kezébe, de állj készenlétben!. Minden tőled telhetőt meg kell tenned, hogy felkészült legyél, miközben tudod, hogy a jóindulat, amire szükséged van, Istentől jön. (Megjegyzés: valamikor ezt olvastam: „Úgy imádkozz, mintha minden Istenen múlna, s úgy dolgozz, mintha minden ettől függne!” – M. Z.)
A hitben járás nem azt jelenti, hogy abbahagyod a gondolkodást, a tervezést, a tanácsok megfogadását és az ön-korrekciót. És egészen biztosan nem azt jelenti, hogy ellustulsz, és apátiába süllyedsz. Micsoda eltorzítása ez a bibliai hitnek!
Bízd Istenre a pénzügyeidet, de ne lépd túl a költségvetésedet! Bízd a biztonságodat Istenre, mikor autóba ülsz, de ne előzz beláthatatlan kanyarban! Bízz Istenben az egészségedet illetően, de ne légy lánc-dohányos, ne maradj fent fél éjszakákat, és ne csipszen és szénsavas üdítőn élj! Ha ostobán viselkedsz, és közben azt várod, hogy Isten majd kiment a bajból, az nem hit, hanem feltételezés. (Sőt; istenkísértés! – M. Z.) A bölcsesség azt mondja, tégy meg mindent, amit tudsz, majd bízz Istenben, hogy megteszi, ami te nem tudsz. A hit és a gondos tervezés kéz a kézben járnak. Mindig is így volt, és így is lesz.

Szeretettel az Úr kegyelméből,
Marietta

iri írta...

Ez ugy igaz!Koszonom Marietta, hogy ezt leirtad!Orvendek latogatasodnak!

Kisné Ady Éva írta...

Szerintem is nagyon jó a Marietta írása.Ami pedig az engedelmességet illeti, nagyon sok hithőst találunk a Bibliában, akik engedelmesek voltak.Például Mária, amikor az angyallal beszélt, Lidia, amikor megnyitotta szívét,és a legengedelmesebb Jézus volt. Ő halálig, mégpedig a keresztfának haláláig engedelmes volt. Legyünk mi is azok!!!

iri írta...

Ugyvan kedves testvernom, s Marianak az engedelmessege szenvedest hozott ra.Segitsen az Ur!

Gogyan Eva írta...

Bar kesve is de en is kivanok alldasokban gazdag uj hetet,Isten kegyelmenek kiaradasat mindeniketeknek.
engedelmesseg a szenvedes idejen-pelda erre Job

engedetlenseg a szenvedes idejen-peda ere Samson

iri írta...

Igen, koszonom Eva!