2011. november 21.

HETFOTOL HETFOIG

Nem lehet az , hogy szembesulj az Igevel es valamikeppen meg ne lepjen.Szepsegevel,melysegevel, elo hatasaval, s neha megfedd, javit,buzdit.
 Ez tortent velem is a tegnap, vasarnap az imahazban.Olyan melysegeket tart fel az Ige mit eddig nem lattam, s valahogy el is szegyeltem magam, mert feluletesnek ereztem eddigi hozzaallasom.Ha valamit mondott szamomra, feltart, s orommel fogadtam, megelegedtem ennyivel s nem astam melyebbre, ahol meg nagyobb kincsek rejlenek.
A Kolosze 3-rol szolt az Igehirdetes, espedig a  feltett kerdes ez volt:Mikor erzunk valakit nagyon kozelinek.
A valasz benne rejlett az igehirdetesben.Egyetlen szo:empatia, vagyis egyutterzes.Szanalom.
Hogy mennyire fontos mikepen allunk hozza embertarsaink, hozzatartozoink problemajahoz.Gyorsan elintezzuk egy"tudom tudom. jol tudom mit erzel min is mesz keresztul"vagy turelemmel meghallgatjuk , nem vagva kozbe, nem sorolva fel gyorsan  a magunk hasonlo problemait.
Oh jaj nekem mert mindez olyan ismerosen hangzott.
Vagy feluletesen atsiklunk a masik problemaja felett nem ugyelve arra , hogy o tenyleg szenved s szuksege van segitsegre?
Egy jo pelda erre Ghehazi Elizeus szolgaja. 2 Kiraly 4-ben.Semmi erzeke nem volt az asszony fajdalmara, mig Elizeus azonnal aterezte.

Fuss, kérlek, eleibe, és kérdezd meg tőle, ha békességben van-é mind ő, mind az ő férje, mind az ő gyermeke? Monda az: Békességben! 
  27. Mikor pedig az Isten emberéhez jutott a hegyre, átölelte az ő lábait; de Géházi oda ment, hogy elűzze őt, az Isten embere azonban így szólt: Hagyj békét néki, mert megkeseredett az ő szíve, és az Úr eltitkolta tőlem, és nem jelentette meg nékem. 

3 megjegyzés:

Sári mama írta...

Drága Iri! Ahogy olvastam bejegyzésedet, azonnal kinyitottam a Kolosszei levelet, és soha ilyen világosan nem tűnt még fel, hogy az egész levél tanítás, ami nekem, nekünk is szól és milyen nagyszerű eszközt ad egy alapos lelkiismeret vizsgálathoz. Uram Jézus, köszönöm hatalmas átformáló kegyelmedet!

Kisné Ady Éva írta...

Tanultam a bejegyzésedből, drága Iri.
Fontos kell legyen számomra is, mit mind a másik, hogy türelmesen végighallgassam.
Köszönöm,hogy újra figyelmeztetett rajtad keresztül az Úr

Gogyan Eva írta...

En is raismerek magamra a leirtakban,tenyleg oly feluletes vagyok masok problemaival szembe.Istenem bocsas meg ,es adj erzo szivet embertarsaim irant.