2011. november 14.

HETFOTOL HETFOIG

Ujabb het telt el az Ige fenyeben,Isten kegyelmebol, az O irgalmassaga altal.Tobb igevel is szembesultem,s orormot s elhatarozast szult szivemben, de egy kulonkeppen konnyekre fakasztott:
 Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön? Lukacs 18


Ez valahogy ugy szollt mindig hozzam mint  Urunk Peterhez intezett  kerdese: Simon, Jónának fia, szeretsz-é engem?
Hogy is tudnam valaha nem hinni azt amit ma olyan nagy bizonyosaggal hiszek?Hiszem mindazt amit hinnem kell, hogy az Ur Jezus Krisztus meghalt buneimert, s az O feltamadasa altal en is ujja voltam szulve, megbocsatattvan buneim.Hogy egy elo remenyseggel szivemben elem napjaim ezen a foldon.
De ez alkalommal valahogy maskent szolott ez az Ige.S elszegyeltem magam, s szivem elszomorodott, mert helyet engedtem benne az aggodalomnak, nem bizvan teljes szivbol Isten igereteiben, nem alapozvan hitem teljesen az Igere.
Oh Uram segits, hogy barmilyen korulmenyek kozott is ne renduljek meg hitemben, hogy Te felette allsz a korulmenyeknek,s Iged barmilyen korulmenyek kozott ugyanaz!

5 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

A SZentlelek Isten erositsen meg benunket,hogy eletunk minden napjan,barmiljen korulmenyek koszt is leszunk tudjuk szeretni draga Megvaltonkat mind azert amit tett es meg tenni fog eletunkben.Ove legyen a hala es a dicsoseg a mostani probaert is amiben vagyunk.

Sári mama írta...

Drága Iri! Annyira jól csinálod, hogy életed, hitéletedet hétfőtől hétfőig szakaszokra bontod és kitartóan hétről hétre elhozod a blogba. Ezzel növeled mások hitét, miközben tanítasz is! Most is hittel megragadtad amit Isten Igéjében kijelentett Neked. Ami él az növekszik, növekedjünk a hitben bizalommal, ahogy Te is, teljes odaszánással. Imádkozzunk, hogy ne haljon el az emberek vágya a Isten Igéjének megismerésében, mert a hit ebből táplálkozik. Ha kinyitjuk szívünket az Igének, a Szentlélek megpecsételi bennünk és tovább haladhatunk Krisztusnak, mint személyes Megváltónknak megismerésében. Így legyen, ámen!

iri írta...

Eva , Amen!
Sari mama koszonom kedves szavaid,szamomra nagy orom , ha masok is erosodhetnek tapasztalataim reven.Mi lenne eletunk Krisztussal valo szemelyes kapcsolatunk nelkul? O az aki teljesse teszi azt!

Kisné Ady Éva írta...

Kedves Iri! Örömmel tölt el, hogy a "körülmények" között Isten ott van veled,és ezt hiszed. Tudjad, hogy bármi történjék is, Isten nem ejt hibát.Ő csak erősíteni akar. Magamnak is , néked is azt kívánom, hogy megerősödjünk! Ámen!

iri írta...

Koszonom kedves testvernom!Ezt kivanom en is mindannyiunknak!