2011. október 6.

FELFIGYELTEM EGY BEJEGYZESRE

Evodianal    mely szerint a forditashoz engedely kell, meg kepzettnek kell lenni ehhez.Ez nagyon is jogos es igy van, csak eppen azt nem tudom, hogy nem gondoltam erre eddig.Vagyis mikor en ezt tettem mar 22 napon at leforditva a Celtudatos elet cimu bibliatanulmanyt romanbol, mert csak igy volt meg szamomra a konyv , s kivantam megosztani a blogtarsaimmal is.
Gyorsan felhivtam valakit, hogy kozelebbrol is megerdeklodjem , s  a valasz egyontetu volt:"torvenyteleseget " kovettem el.
Elbatortalanitott a  felismeres, mert igy nem folytathatom itt a blogon a tanulmanyt, meg az , hogy kitorlom, nem ment a felelosseg alol.S ekkor megneztem a fordito nevet s talaltam Email cimet is s irtam neki beismerve tettem.
A valasz nagyon megorvendeztetett, s igy szol:
"Va multumesc ca mi-ati scris.
 
Ati procedat corect scriindu-mi. In felul acesta aveti permisiunea sa traduceti paginile traduse de mine in limba maghiara. Daca cineva, oricine va va spune ca e frauda, va rog sa ii aratati acest email, de aporpbare a traducerii ce am facut-o.
 
Care varianta a cartii traduse de mine o aveti? Liferom or Zodervan?  Are pe coperta o stampila rotunda sa specifice ca versetele biblice sunt din traducerea Cornilescu?
 
Va doresc binecuvantarea lui Dumnezeu si sa cresteti in harul Lui bogat,
 
Nelu Ciorba "

Aki nem ertene mit ir romanul , arrol van szo benne , hogy megkoszoni, hogy irtam, mivel helyesen cselekedtem azaltal, hogy tudtara hoztam, mert ezaltal jogosultsagom van leforditani az altala forditott tanulmanyt s ha valaki csalassal vadolna , all bizonyitekul ez az Email.

Kepzelitek , mekkora volt oromom, foleg , hogy nem all itt meg ,hanem elkerte a postacimem, hogy egy ujabb forditast kuldjon.
Aldott az Ur mert az O vilagaban egeszen maskent mukodnek a dolgok.

Igyhat ujra folytathatom a tanulmanyt ott ahol elhagytam s aki erre inditast es szukseget erez csatlakozhat hozzam.
Azt sem fogom rossz neven venni ha ki is javit a forditasban, mert termeszetes , hogy sok hibat ejtek,nem vagyok erre kikepezve.Csak a szereny tudasom hasznalom fel, viszont a lenyeg nem valtozik sem pedig az Igek.S egy gondolat is szuletett bennem amit majd a befejezeskor tudtotokra hozom.
Adjon az Ur erot mindenre!

3 megjegyzés:

Monika írta...

Milyen nagy öröm ez!
Én is úgy vagyok, a gyerekeinknek is mindig azt mondjuk,hogy a legjobb bevallani,ha tévedtünk, vétettünk....Általában jó lesz a dolog vége.Mint Nálad.:)

Gogyan Eva írta...

Bizonysagteteled ujra megorisiti hitemet,hogy jo mindent Isten szerint cselekedni,mert abbol csak orom szarmazik mind tenalad is kedves Iri.

iri írta...

Ugy van kedveseim!