2011. október 17.

HETFOTOL HETFOIG

A tegnap a gyulekezetben Lukacs 10:41 alapjan szolott az Ige.Egy sokunk altal nagyon jol ismert Ige, foleg mi asszonyok  sokszor hivatkozunk ra.Attol fuggoen milyen korulmenyek kozott alkalmazzuk.Szamomra kisse zavaros volt elfogadni ezt hiszen mindket helyzetet, a Martaet es a Mariaet is magunkeva kellett tennunk, s megis az Ur Jezus Mariat dicserte s nem Martat, pedig o volt az ki teljesen kivette reszet a fizikai munkban,S erre szukseg volt ha a jelenlevo vendegekre gondolunk.Mondom en olyan fejcsovalgatva fogadtam el ezen Iget.De a tegnap egeszen maskent szolt.Igaz hogy romanul
„Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu,

S a magyar valtozata:
. Felelvén pedig, monda néki Jézus: Mártha, Mártha, szorgalmas vagy és sokra igyekezel:

Vajon az eredeti szoveg mikent szol.?
Mert a roman szoveggel vilagossa valt.Mert ugye lehet ugy is mint Maria de megis a Marta lelkuletetevel.Leborulunk Isten labaihoz mint Maria, de nem kapcsoljuk ki gondolataink, hanem kozben tervezgetunk mi is var rank ha terdeinkrol felkelunk,nem csendesedunk el teljesen, nem hallgatjuk csendben Isten szavat.
Viszont lehet ugy is mint Marta szorgos lenni , foglalatoskodni de nem aggodalmaskodva, hanem bizva Istenben , s mindent ra hagyni,mert O megadja a szukseges idot is s a hozzaertest mindenhez.
Rajtunk all melyiket valasszuk.Martat a Maria lekuletevel, vagy Mariat a Marta lelkuletevel?

5 megjegyzés:

Sári mama írta...

Drága Iri! Köszönöm szépen ezt az Igét, Isten megáldjon amiért leírtad. Évek óta foglalkoztat, hogy pontosan hogyan is értsem? De Jézus azt mondja a zúgolódó Mártának:(Lukács 10, 38-42)".......Sok mindenre gondod van és sok mindennel törődsz, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta és nem is veszíti el soha."

De jó lenne mindig az Úrra figyelni, soha le nem jönni a hegyről! Számtalanszor beleéltem magam ebbe a betániai történetbe és mindig az adott megnyugvást, hogy megvan a munka ideje és az Istennek szentelt idő, amikor elcsendesedve csak az Úrra figyelhetünk.

Követendő tanács amiről írsz: Mártaként Mária lelkületével tenni a dolgunkat! Így legyen Ámen

iri írta...

Az Ure minden dicsoseg , kedves Sari mama!O az Aki vilagossagot ad gyotrodeseinkben!Orvendek, hogy neked is segitsegedre volt!

Kisné Ady Éva írta...

Az Úré a dicsőség mindenért! Az ő neve áldott, minden nap, hétfőtől hétfőig! ámen!

Gogyan Eva írta...

Ez a helyes ertelmezese az igeversnek,ahogy megfogalmaztad
Martakent Maria lelkuletevel tenni tehendoinket.
Fejen talaltad a szoget Iri kedves ahogy szoktak mondani.

iri írta...

Hiszem , hogy Isten Lelke vilagositja meg szamunkra az igazsagot!