2010. október 18.

BIBLIATANULMANY (34)

Megtanulando igevers:47. A ki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert
nem vagytok az Istentől valók. Janos 8:47
   Az imadsag kapcsolatot jelent s nem csak egy vallasos ritualt.
A Szentlelek kinyilatkoztatja az Igazsagot.Az Igazsag nemcsak egy felfogas amit tanulmanyozni kell , hanem az Igazsag egy Szemely.Jezus nem ezt mondta"En majd megtanitlak az  igazsagra" hanem ezt:
" Én vagyok...... az igazság " Janos 14:6
Hogy az orokeletet elnyerjuk Isten Onmagat adta.
Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.Janos 17:3
Mikor a Szentlelek kijelenti az Igazsagot nem egy felfogasrol tanit ami felett majd elmelkedhetsz.O elvezet egy Szemellyel valo kapcsolathoz.O a te eleted.Amikor Isten orokeletet ad O egy Szemelyt ad neked.
Mikor hivove lettel Jezus Onmagat adta neked, s nemcsak nehany aprosagot.
   Istennel valo kapcsolatunk rovid vazolasa:

-Isten belem helyezi  a vagyat hogy resztvallaljak Vele az elveszett vilag Vele valo megbekeleset
-Valaszolok hivasara s Hozza jovok hogy megismerhessem  akaratat ramnezve
-Mikor Isten egy igazsagat kijelenti ,tudom hogy ezzel felhivja figyelmem arra amit el akar vegezni eletemben.

    Isten Igeje mikor felfedeztet velem egy igazsagot, ez egy Istennel valo talalkozashoz fog vezetni.Ebben a pillanatban egy elo Szemely jelenleteben allok.O az Ige Iroja.Felhivja figyelmem arra amit eletemben el fog vegezni, s erre Igejet hasznalja fel.
Isten Szentlelke ismeri Isten gondolatat.Az Ige altal megismerteti velem Isten akaratat.Magunkeva teve ezt az Igazsagot az Igebol amit megertet velunk Isten Lelke,alkalmazkodom ehhez.Tehat nem almazkodom egy felfogashoz vagy filozofiahoz hanem egy Szemelyhez.
  Ugye mindanyiunkkal megtortent mar hogy olvasva egy reszt az Igebol amit mar tobbszor is elolvastunk, s hirtelen valami ujat fedezzunk fel benne.Isten ezaltal felhivja figyelmed hogy alkalmazni akarja ezt az igazsagot eletedre.Mikor Isten tenni akar valamit etetedben a Szentlelke felhasznalja Igejet hogy tudassa ezt veled.Es ezek utan eleted ehhez alkalmazod.
Az imadsag Istennel valo kozosseg,beszelgetes Vele.Ez ket iranyban tortenik.Te beszelsz Istennel s O beszel veled.
Az imadsag nem egyoldalu beszelgetes.Nem monolog hanem parbeszed.Ket szemely kozott.Isten es kozotted.Amit Isten mond fontosabb mint amit te mondasz.Celja az hogy eleted Isten akaratahoz alkalmazd.Istennek nincs szuksege az imadra, de O azt akarja hogy imadkozz.Imadkoznod kell Isten benned s rajtad  keresztul elvegzett munkalata megismerese miatt.Isten beszel hozzank Szentlelke altal az imadsagban.
Mi tortenik mikor keresed Isten akaratat imadsag altal:
 1.Isten kezdemenyez hatva akaratodra hogy imadkozz.
 2.A Szentlelek kijelenti Isten akaratat Igeje altal
 3.A Szellem altal ,konyorogsz Isten akarata szerint
 4.Eleted alkalmazod a kijelentett igazsag szerint( Isten akarata szerint)
 5.Keresed s figyeled ennek bizonyitasat a Biblia, korulmenyek vagy gyulekezet altal
 6.Figyelsz
 7.Isten dolgozik benned s rajtad keresztul hogy tervet megvalositsa
 8.Megismered Istent ugy ahogy arrol Szentlelke kijelentest tett az Ige altal, mikor imadkoztal


4 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

Igy igaz,az imadsag lenyunk reszeve kell,hogy valjon.Mind a levego a testunknek,oj fontos legyen az imadsag a lelkunknek.Ha nem szivom magamba az elteto levegot testem elhal.Ugyan az tortenik a lelkemmel is ha nem taplalom isten jelenletevel az imadsag altal.

Anna írta...

Azon gondolkodtam mostanában, hogy mennyire fontos megérteni azt, ha nyilvánosan kevesebbet mondok el az Úrnak mint amennyit csendességemben, az nem képmutatás. Gyermekkorom óta hallottam gyülekezetünkben és azóta is sok imádságot. Még mindig fáj, ha valaki "kiimádkozza" a másikat, és nem személyesen mondja el búját-bánatát. Talán érted mire gondolok. Az imádság Istennel való beszélgetés, és nem így kell "üzengetni" egymás felé. Olyan kimeríthetetlen téma az imádság. Számomra felmérhetetlen, hogy Isten, a hatalmas, minddenható, aki mindent kormányoz és fenntart számontartja minden szavunkat és még gondolatainkat is.

iri írta...

Igen Anna, ertem mirol beszelsz.Persze hogy nem kepmutatas,es teljesen mas tortenik ott a csendessegben, mint amikor nyilvanosan imadkozunk.Isten itt a kis kamrankban formalja jellemunket.Valaki valamikor azt mondta aki hosszan imadkozik nyilvanosan, keveset van csendessegben Uraval szemelyesen.Tudom , hogy nem errol beszeltel,de szukseget erzem hogy ezt is megemlitsem.Pontosan az a kepmutatas mikor ilyen formaban uzenunk,valaki fele,emlekezzunk hogy a farizeusok is celozgatva akartak megertetni Urunkkal magukat.
Fajdalmas , viszont pontosan erre valo az imadsag hogy az ilyen fajdalmakat is ott oldjuk meg.

Névtelen írta...

En is nagyon egyet ertek, hogy ima nelkul nincs lelkieletunk!Egy par mondat az imarol,ami megragadott engem is.


<Aki hatasosan akar imatkozni, az igyekezzen figyelmesen iget hallgatni.