2009. szeptember 8.

ISTEN NEVEI XIX-IK LECKE

Zsoltárok könyve 23. rész

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. 2. Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. 3. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért. 4. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem. 5. Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam. 6. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.

Ez a zsoltar egy igazsaggal kezdodik mely kifejezi milyen jelentoseggel bir Isten gyermekei szamara e valosag hogy Isten IEHOVA RAAH.
"Az Ur az en pasztorom ;nem szukolkodom"
Hadd vizsgaljuk meg kozelebbrol mit is jelent ez.

Ahhoz hogy a juhok biztonsagban legyenek 4 dologra van szukseg.

1.A juh jollakott kell legyen.-a juh nem tud pihenni ha ehes.A 2. vers arrol ertesit hogy Pasztor felelossege hogy fuves legelokre vigye juhait,mert ok egyedul nem tatalnak eledelt.

2.Ahhoz hogy a juh pihenhessen biztonsagban kell erezze magat,nem felve semmitol.A juh felenk allat,s egyedul nem tud vedekezni,szuksege van vedlemre.

3.A juh nem tud pihenni ha nyugtalan.Ha egymas ellen szallnak,vagy ha a Pasztor nincs mellettuk elveszitik nyugalmukat.A pasztoruk az aki bekessegben tartja oket,beszeljen hozzajuk s ok megnyugszanak.

4.Ugyancsak zavarva van a juh s nem pihenhet ha legyek,bogarak s kulonfele betegsegek tamadjak.

Vizsgaljunk meg nehany verset megfigyelve mikent visel gondot az Ur minden szuksegunkrol,s ugyanakkor mi a mi felelossegunk minden esetben.

A Pasztor gondoskodik az eledelrol
Mi az en felelossegem?


1Peter 2:2

Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek

Zsidok 5:13,14

Mert mindaz, a ki tejjel él, járatlan az igazságnak beszédiben, mivelhogy kiskorú: 14. Az érettkorúaknak pedig kemény eledel való, mint a kiknek mivoltuknál fogva gyakorlottak az érzékeik a jó és rossz között való különbségtételre.

Timotheus 2 level 3:16,17

A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, 17. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített

Mozes V-ik konyve 8:3

És megsanyargata téged, és megéheztete, azután pedig enned adá a mannát, a melyet nem ismertél, sem a te atyáid nem ismertek, hogy tudtodra adja néked, hogy az ember nem csak kenyerrel él, hanem mind azzal él az ember, a mi az Úrnak szájából származik

A Pasztor megszabadit a felelemtol

Mi az en kotelessegem?
Janos I konyve 4:16,18

És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet;és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne
A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben

Timotheus II-ik levele 1:7

Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét

Zsoltar 56:3-5

Ellenségeim minden napon tátognak reám: bizony sokan hadakoznak ellenem, oh magasságos Isten! 4. Mikor félnem kellene is, én bízom te benned. Isten által dicsekedem az ő igéjével; az Istenben bizom, nem félek; ember mit árthatna nékem?

A Pasztor bekesseget ad
Mi az en kotellessegem


Mate 6:12,14,15

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek
Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok. 15. Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket

Mate 5:23,24

Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened: 24. Hagyd ott az oltár előtt a te ajándékodat, és menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat

Mate 5:44,45,48

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket. 45. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Filippi 2:3-8

Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál. 4. Ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is. 5. Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, 6. A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, 7. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; 8. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.


A Pasztor megved minden rossztol
Mi az en kotellessegem

Korintusi II-ik level 10:3-5

Mert noha testben élünk, de nem test szerint vitézkedünk. 4. Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására; 5. Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak

Filippi 4:6-7

Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. 7. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Nincsenek megjegyzések: