2013. március 4.

HETFOTOL HETFOIG

Nagy aldasnak es kiveteles lehetosegnek tartom azt , hogy minden reggel 20 percig hallgathatom az Iget Itt, s kozben napkozben tobbszor is visszahallgathatom, igy jobban rogzodik az Ige.A hozzafuzodo kommentek segitenek jobban megerteni azt a tortenelmi kontextus megertesevel.
Ami ezen a heten ilyenforman megkapott az volt, hogy bizony nem valtozik az eg alatt semmi.
 A mi volt, ugyanaz, a mi ezután is lesz, és a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt. Predikator 1:9
s halljatok:

  30. És te, embernek fia, néped fiai beszélgetnek felőled a falak mellett s a házaknak ajtaiban; és egyik a másikkal szól, kiki az ő atyjafiával, mondván: Jertek, kérlek, és halljátok: micsoda beszéd az, amely az Úrtól jő ki? 
  31. És eljőnek hozzád, a hogy a nép össze szokott jőni, s oda ülnek elődbe, mint az én népem, és hallgatják beszédidet, de nem cselekeszik, hanem szerelmeskedő énekként veszik azokat ajkokra, szívök pedig nyereség után jár. 
  32. És ímé, te olyan vagy nékik, mint valamely szerelmeskedő ének, szép hangú, s mint valamely jó hegedűs; csak hallják beszédidet, de nem cselekszik azokat. 
  33. De ha beteljesednek, mert ímé beteljesednek, megtudják, hogy próféta volt közöttök.Ezekiel 33:30-33

Mi valtozott?

1 megjegyzés:

Kisné Ady Éva írta...

Azóta semmi sem változott.Az emberek ma is elfordítják fülüket a z Isten Igéjétől.Isten különösképpen nem változott, Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Ma is szól a bűnösökhöz.