2012. augusztus 20.

HETFOTOL HETFOIG

Gyors egymasutanban teltek e hetnek  napjai is, de nem Isten aldasa nelkul.Isten aldasa fakadt Igejebol, a szarazsag dacara begyujtott termesbol,kapcsolatainkbol,a probakbol.
   Az O Igeje volt mindenekben vigaszom, batoritasom, oromom,gyonyorusegem.
Tobbek kozott ez az Ige akadt meg szivemben:
   Dávid pedig monda a Filiszteusnak: Te karddal, dárdával és paizszsal jössz ellenem, én pedig a Seregek Urának, Izráel seregei Istenének nevében megyek ellened, a kit te gyalázattal illetél. 
  46. A mai napon kezembe ad téged az Úr, és megöllek téged, és fejedet levágom rólad. A Filiszteusok seregének tetemét pedig az égi madaraknak és a mezei vadaknak fogom adni a mai napon, hogy tudja meg az egész föld, hogy van Izráelnek Istene. 
  47. És tudja meg ez az egész sokaság, hogy nem kard által és nem dárda által tart meg az Úr, mert az Úré a had, és ő titeket kezünkbe fog adni. 1Samuel 17:45-47

Milyen igaz ez.Milyen gyakran elfeledkezunk, csak egyetlen nap folyaman is, hogy Isten az Aki harcol erettunk, s ma annal is inkabb , hogy O mar legyozte a Gonoszt( Goliat) a kereszten,s nekunk elegendo megbiznunk Benne, s Igereteiben, s engedelmeskednunk Igejenek.
Ne feledjuk ezt egy pillanatra sem.

2 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

Istene a hatalom es a bolcsesseg,
O szabja meg az idoket es az alkalmakat,
O tamaszt kiralyokat es dont kiralyokat,
O ad bolcsesseget es tudomanyt,
O tarja fel a melyen elrejtett titkokat,
O tudja mi van a sotetsegben,
es nala lakik a vilagossag.
Magasztallak es dicsoitlek en teged,atyaim Istene."

Daniel:2:20/b-23

iri írta...

Amen!