2014. június 17.

TUDJATOK , HOGY VAN EZZEL AZ EMBER?

Szeretne sokmindent kiirni magabol az irni meg a nemirni valokat, mert vannak ilyenek, s altalaban valasszuk az elso variaciot, de mivel eppen akkor nyomaszt a masodik (a nem kiirni  valo),hat akkor visszafojtjuk es folytogatjuk addig mig eleg sok ido telik el ahhoz , hogy a szalak osszeerjenek s akkor marad ez a nagy ur ami nalam is van es meg sok mas hosszu tavon szunetelo blogbaratnom(vagy olyan is van aki tudatosan valasztja a hallgatast) Mert a szivunk verez, szenvedunk, egyik vagy masik okbol,szambavevo,onmagunktol fuggetlen, vagy eppen onhibankbol( mert ilyen is van) De mindennek megvan a maga oka,ideje es jellemformalo ereje.Semmi sincs veletlen eletunkben mert az Aki bolcsen mindezeket iranyitja(javunkra) jol tudja miert is tortenik mindez pontosan most .Lepten nyomon talalkozunk szenvedo emberekkel, mar szinte fel sem tudjuk dolgozni mindazt ami velunk-mindannyiunkkal- tortenik.
  Itt ahol eppen most vagyok(Olteniaban) nagyon sokan fordulnak meg, a vilag minden tajarol.S egyetlen heten belul harom olyan lelek is kiontotte szivet kik valamilyen ok miatt eppen most megy at szenvedesen.Neha meg a tanacsot sem talalod szenvedesukre , mert elobb utobb ra kell jonnunk arra, hogy mindenki onmaga kell megelje fajdalmat, s azon kivul, hogy meghallgatjuk emberi szo nehezen segit.
Eppen az este, ( mert a tegnap nehez napom  volt) mar az , hogy kiontottem szivem s beszelhettem rola , konnyebbitett annak sulyan.
 Hogy eppen miert volt nehez a napom? Hat eppen ez az a nem kiirni valo (idezojelbe kellett volna tennem de nem talalom ezen a gepen) Mert ugy gondoljuk , hogyha nagy gyoztesen fenttartjuk kezunket, hat azt vagy nem engedjuk le , vagy ha igen errol nem beszelunk.Pedig hat Mozes is belefaradt mind fenttartani karjait,de mikor leengedte ott volt Aron meg Hur s tartotta kezeit.Egyszoval tamogatta.Ha ok nem tudtak volna Mozes faradsagarol mikent segithettek volna?Igy van ez.Ha beismerjuk gyengesegeink nem azt jelenti , hogy hitunk megingott, hogy nem eppen annyira ragaszkodunk Urunkhoz meg igereteihez.De emberi voltunkat nem hazudtolhatjuk meg.
Hat igen vannak napjaim mikor nagyon vagyom utana , nyomaszt az egeydullet ,paromnelkuliseg,mert fizikailag egyeltalan nem vagyok egyedul,soooot.
   Hat mara  ennyi lenne, s miatattok, miattam kivanom folytatni,ugy a nem kiirni mint a kiirni valokkal.Mert sosem tudom kinek eppen mire van szuksege.

8 megjegyzés:

márta írta...

Nekem szükségem lenne rá, hogy folytasd. Hiányzik. Mert hiteles, amit írsz. És van, amit tényleg nem lehet, nem szabad leírni (én is tudatosan megválogatom, hogy mit), de van, amikor átlépem ezt a határt, mert nem segíthetünk másoknak, ha nem vagyunk sebezhetők. Megértem, amikor valaki abbahagyja az írást, de én eldöntöttem, hogy amíg lehet, folytatom. Szóval, én várlak. :)

iri írta...

Koszonom,Marta,szuksegem volt erre a batoritasra!Es mivel jot tesz az en lelkemnek is igyekszem, hogy betoltsem hivatasom!

Kiss Judit írta...

Iri, értem, hogy mit írsz. Az őszinteség sebezhetőséget von maga után.

iri írta...

Ugy van Jutka,viszont most en nemileg ezt szerettem volna kifejezni,hogy szeretnek nagyon atlatszo lenni,mivel mikor a halal ennyire valoszinuve valt eletemben,valahogy nalam a sebezhetoseg is eltemetodott s amennyire erzem , hogy csak egynek is segithetek,a magam szemelye ilyen szempontbol mar nem is szamit.Csakis az Ur velemenye lesz donto.

Gogyan Eva írta...

de menyire igaz is,hogy csakis az Ur velemenye a donto.De,hogy ide elerkezzen az ember fel kel nonie lelkileg.HALAS VAGYOK AZ URNAK,HOGY MEGISMERTELEK ES VAROM SORAIDAT TOVABRA IS DRAGA TESTVERKEM AZ URBAN

iri írta...

Aldas vagy szamomra is Eva!

Kiss Judit írta...

egyetértek veled Iri. nem is érdemes csak őszintének és átláthatónak lenni. örömmel olvaslak.

iri írta...

Koszonom Judit, en is orvendek mikor olvashatlak!