2014. június 26.

NEM IS ANNYIRA NEHEZ A GYEREKEKKEL

Neha inkabb a felnotekkel,foleg most nekem.Szinte tatarjaras van  nalam minden nap,s egyik kulonbozobb mint a masik.(most itt ki  nem mondani valo lesz) S a problema nem ez lenne,hanem nalam van.Mert annyira megvaltozott az ertekrendem (eddig sem illeszkedett nagyon a foldi dolgokhoz) hogy egyeltalan nem  tudok egyeterezni azokkal kik annyira  a foldhoz ragadtak,hogy egyebrol nincs es nem is vesznek tudomast.Lehet ,hogy reszemrol ez itelkezesnek hangzik,de most eppen ezzel szembesulok,itt ahol vagyok.Mert amikor a halal lehelete ilyen hirtelen es igy megerint annyira tudatosul benned az elet es foldi dolgok ideigvalosaga ,meg nagyon sok minden hiabavalosaga,hogy szinte lenyedde valik es eszerint elsz ugyanolyan  hirtelenseggel.Ezert nehezen lehet alkalmazkodni a tobbek maskeppen valosagahoz. S hiabavalosagnak tartom azt is , olyan dolgokat hasogatni ,minek semmi ertelme.Azt is jol tudom viszont,hogy eppen ugy ahogy nalam minden megvaltozott(s talan eppen most vagyok abban az alkalmazkodasi helyzetben) naluk semmi sem valtozott.A kulonbseg csak eppen az, hogy en vagyok ra kenyszeritve arra,hogy mindezt elviseljem reszukrol,mert nekm igazan nem akarodzik zavarni barkit is azaltal, hogy erzeseimmel latogassam.Vannak nagyon tiszteletre melto kivetelek is, akiknek meg is tudok nyilni anelkul , hogy felremagyaraznanak.Na meg olyanok is vannak kik nem is tudjak elkepzelni mikent lehet valaki megvigasztalva ilyen helyzetben Isten altal s nagyon szorgalmasan vigasztalnak (valahogy ugy mint a sirato asszonyok) elvarvan reszemrol is ,hogy nagy jajveszekelesbe kezdjek.Ilyenkor aztan valaszthatom , hogy nagy kepmutatoan alkalmazkodom eszjarasukhoz(nehogy valamikeppen eliteltetve legyek, vagy eppen olyan velemeny formaljanak-nezd mar nem is erdekli-) vagy egyszeruen szembesitem oket Isten csodalatos vigasztalo,batorito,termeszetfeletti bekessegevel.
Vannak olyanok is kikkel szep csendben meg tudom elni fajdalmam,azzal az elegans bekesseggel,mit csakis  a Lelek egyeutterzese tud megadni.
De vannak olyanok is kik itt nalam ulnek ossze feszegetni a halott emlegeteset (ortodox kornyezet) ami :pomanak,, neveznek,nem is tudom ha van magyar megnevezese.Igaz ,hogy ilyenkor van alkalmam szembesiteni oket az Igazsaggal(amit sajnos nem fogadnak el)
,, Hogy az ember meghal egyszer s utana jon az iltelet,, mert eppen egyhazi vezetojuk tanitja arra, hogy a Feltamadasig ha imadkoznak halottjukert annak meg van alkalma megterni.
Fajdalmas nagyon.Ugyancsak a Ige mondja:Naluk van a kulcs s ok se mennek be s masokat sem engednek bemenni,,
Most tudom nem mondok valami ujat mert legalabb egyszer mindenki szembesul ezzel a tanitassal, s erezheti milyen erosen kapaszkodnak ebbe a hagyomanyba.
Egyebet nemtehetek mint imadkozni, kozben jarni erettuk.
Mert faj.Az ,hogy nem rendezkedhetunk be orokre erre az eletre,szukseges a hangsulyt az orokkevalora tenni,viszont sajnos eppen forditva van.
  Kotelessegunk elvegezni itt lent a dolgunk de ugy , hogy kozben a fent valokkal foglalkozunk.
Nem tudom ha valami ebbol ertheto, vagy eppen kierzodik a mostani lelkiallapotom, viszont orvendenek az oszinte velemenynek,epito feddesnek

5 megjegyzés:

Tündi Daika írta...

Kedves Iri, teljesen érthető amin atmesz, es a vegen mindenki rajon hogy minden hiábavaló a foldon ha Istent kihagyjuk belole. Nem szabad emberekre nezni... Isten a mi tamaszunk. Sok szeretettel gondolok rad. T.

iri írta...

Ugy van Tunde,koszonom!

kissilferfinoona írta...

Kedves Iri! Én is megértelek,átérzem a helyzeted,ha az enyém más is,de én is igy látom és örülök,hogy a jó Atyának különös gondja van rád.Az én értékrendem is megváltozott,sok mindenre rájöttem,hogy kár és szemét és annyi felesleges dologgal elfecséreljük az időnket,ami olyan hamar repül.Arra pedig,hogy mit gondolnak az emberek rólunk,bizonyságot teszünk nekik és ha nem fogadják,egyszer majd nagyot csalódnak.Köszönöm,hogy tudhatok rólad! Az Úr áldjon továbbra is!

Gogyan Eva írta...

Tudod draga,hogy akik nem e vilagbol valok valahogyan mindig kilognak a sorbol.Ez tortent nalad is,es elvarnak sokan,hogy ugy eld meg az ozvegyseg fajdalmait ahogy ok gondoljak.De te Isten gyermeke meg ebben is kulunbozol toluk,mert Isten a te Atyad,vigasztalod es megtartod.
"Bekesseges turesre van szugsegetek,hogy az Isten akaratat cselekedven elnyerjetek az igeretet"
zsido;10;36

iri írta...

Koszonom Ilona!Olyan jo mikor lelkunk viszhangra talal,testvereinkben.

Kosoznom Eva draga nagyon rataintottal a lenyegre/