2013. december 30.

HETFOTOL HETFOIG

Tiszta szivbol allithatom, Ha nem a te törvényed lett volna az én gyönyörűségem, akkor elvesztem volna az én nyomorúságomban. Zsolt.119 :92
Mindjart a baleset utani ejszaka egesz ejjel,osszetort szivvel ,kivantam , ohajtottam erezni Istent, s kerestem az Evangheliumokban Urunk Jezus josaganak megnyilvanulasat, szavaiban, cselekedeteiben, s reggel Isten szolt szivemhez s elrejtozhettem ebben , fajdalmam belehelyezhettem Ezsaias 54:10,11 Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad. 
  11. Oh te szegény, szélvésztől hányt, vígasztalás nélkül való! Ímé, ólomporba rakom köveidet, és zafirokra alapítalak.  Es azokban a pillanatokban ugy ereztem magam:szegeny, szelvesztol hanyt,vigasztalas nelkul valo!
Ha az Ur mondja akkor ugy van , mert  egy szempillantas erejeig egyedul voltam ,de ebben is Isten ereje volt mert mint emlitettem azt a borzalmas fajdalmat emberi sziv ki nem birna.
S az Ige folytatasaban megertettem, hogy Isten kiveszi az O Nevenek dicsoseget fajdalmambol, s szenvedesembol.S nemcsak az enyembol, hanem fiaimebol is.Ez meg is latszott Raul szavain es Alexe karacsony elotti esten mar igehirdetesevel a melysegekbe tudott asni mert szavainak eloen nehez  sulya volt.
 Isten megmutatta , hogy josagossaga ( roman forditasban igy irja az irgalmassagot)  el nem tavozik tolem, de szuksegem volt vigasztasra,hiszen ezt mondja az Ige az I Thesz.4-ben Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, a kik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, a kiknek nincsen reménységök. 
  14. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképen az Isten is előhozza azokat, a kik elaludtak, a Jézus által ő vele együtt. 
  15. Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak. 
  16. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban; 
  17. Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.
  18. Annakokáért vígasztaljátok egymást e beszédekkel. 
Hol van az en vigasztalasom,nem voltam mellette utolso pillanataban,nem hallottam sohajat, ha volt ilyen,mert minden a szempillantas alatt tortent, mar o sem tudta mi tortenik vele.
S akkor Isten ujbol beleszolt kialltasomba:Vigasztalasom Neve:Isten ( II Kor.1:3
 Isten megteresem utan a II Kor.1:3.4-el hivott el szolgalatra,. Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vígasztalásnak Istene; 
  4. A ki megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vígasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket. akkor meg nem tudtam , hogy erre a nagyfoku vigasztaltatasra is el kell jutnom,gondoltam (en akkor ) ,hogy mar annyi elvalasban volt reszem , talan elegendo ( 16 evesen anyukam,mindjart nagymamam halala utan,majd 65 eves koraban apukam, s mindjart 6 hetre ocsem 28 evesen(akkor belebetegedtem , mert nem Isten Igeje volt tamaszom)Ez ev tavaszan eltemettem testverbatyam 64 evesen, s kertem Uram, hogy ha lehetseges ne adjon mas elvalast .De Istennek mas terve volt.
Neha nagy arat kell fizessunk, hogy betoltsuk Isten Igejet.
  Sokat jelentett nekem , s csaladomnak ,hogy annyi szivet tudtunk , hogy reszedik fajdalmunkban, ereztuk imaitok erejet vegig kisert es kiser, s ezert erzem , hogy vigasztalnom kell benneteket,hogy ne keseregjetek tovabb mert Isten dolgozik.
Ez magatol ertetodo, hogy konnyu nem lesz eletem ezutan,mert szamomra a jovo bezarult olyan ertelemben, hogy ferjemmel mar nem tervezek semmit, de azt eldontotem, hogy megelem a MAI NAPOT   Isten akarataban, s jovomet Isten hatarozza az O akarata szerint ( nem mintha nem eszerint lett volna eddig is, de azert mi is tervezgettunk)
Ha jol belegondolok nagyon sok munkam lesz ezen az egyetlen MAI NAPON  is.S ez fogja meghatarozni jovomet is.
 Meg sok megosztani valom van veletek , de mara ennyi, s talan meg annyit mondanak, hogy szep eletem volt ferjemmel a 40 even at, amiben jelen volt jo is rossz is, de egyutt hordoztuk , s most latom a " rossz" pillanatok szepseget, hisz Isten azokon keresztul formalt, es nagyon dragakka valtak szamomra.Tudjatok a halal elott mar nincs semmi fontossaga annak, kinek is van igaza,csakis a szep , szeretetteljes kapcsolatok szamitanak.
FOGJATOK EGYMAS KEZET, FOGADJATOK EL UGY AHOGY VAN, SZERESSETEK EGYMAST ,S HAGYJATOK FEL IGAZSAGOTOK KIHARCOLASAVAL, VAGY BIZONYGATASAVAL!



10 megjegyzés:

marika írta...

Köszönöm Iri!Sok eröt neked munden egyes naphoz!Egy áldott új ėvet kivánok neked!

iri írta...

Koszonom Marika viszont kivanom nektek is!

Névtelen írta...

Draga Iri tudom mit erzel mostezekben a nehez napokban hisz en is at eltem 30 evesen de ISTEN gondot viselt es viselni fog ezutan is rollad isAlldott Uj evet kivanok neked testveri szeretettel Kati

Csillagos írta...

Iri, egy Csoda vagy, köszönöm Istennek, hogy "ismerhetlek", imádkoztam és imádkozom Érted ezután is. csilla

iri írta...

Ugy van Kati draga ,Istenunk maris bizonyit!Kivanok en is aldott Uj Evet!

Csilla draga a Csoda a bennem elo Krisztus!Nelkule semmi vagyok.Koszonom imaid , szamitok ra es erzem erejet!

Gogyan Eva írta...

Mindha miota a vilag vilag ismernelek,igy erzem irantad erzet baratsagomat.Ez is a Szentlelek Isten munkaja benunk,az O jelenlete mely osze kot testverekul.Tapasztalataim is igazoljak,hogy nem nagyobb a proba mind amit elhordozhatunk,mert mindenhez az Ur ad erot.Ezt erzem ki soraidbol,meljek batoritanak engem is ujra a probak hordozasaban.
Aldot UJ EVET KIVANOK szamodra.Az Ur legyen orizod,megtartod.Koszontelek a SOFONIAS;3;17

iri írta...

Eva draga koszonom szavaid,ugyanezt erzem en is veled szemben.Gyonyoru Igeket adtal
Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked.
Koszonom,eppem i,abol neztem be ide s mintha egyenest az Ur szolott volna,valaszul imadsagomra!

Gogyan Eva írta...

Szeretettel olellek at draga baratnom es kivanom,hogy az Ur Lelke orvendeztesen meg gyermekeid koreben
Sokat gondolok rad,de az Ur meg sokkal tobszor atolel es szeret teged .

VRJúlia írta...

Későn jutok ide, hogy megértsem, mi történt. Minden gondolatom veled van, Isten áldjon!

iri írta...

Koszonom Julia!