2013. november 11.

HETFOTOL HETFOIG

Az esemenyek gyors egymasutanjaban ,rohannak tova a mindennapok,sodorva minket is eletunk utjan.Gyaszhir , oromhir egyarant atjarja lelkunk, nyomot hagy maga utan.Habar a halal az elet velejaroja, ugy a termeszetben, mint az emberi eletben, megis minden alkalommal ugyanolyan erzest valt ki belolunk, mert sosem vagyunk elegge felkeszulve erre a hirre.Eloszor a ket amerikai gyerek halala(testvereink gyerekei),majd olteniai lekeipasztortesverunk hirtelen halala, ugyanugy bombakent esett kereszteny korunkbe.Nehezen dolgozzuk fel meg akkor is ha tudjuk, hogy Isten Ur elet -halal felett s semmi sem tortenik az O akarata nelkul.Az orokkevalosagnak teremtett lelkunk nehezen bekel meg a halal gondolataval,meg akkor is, ha magja szuletesunk ota bennunk van, halando testunkben.
De hala Megvalto Urunknak,ez csak egy ideiglenes elvalas mert tiszta szivbol mondhatjuk " A viszontlatasra!" Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, a kik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, a kiknek nincsen reménységök. 
  14. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképen az Isten is előhozza azokat, a kik elaludtak, a Jézus által ő vele együtt. 
  15. Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak. 1 Tessz.4
Ezert orom amikor bemeritkezo unnepelyben van reszunk mint ezen a a vasarnapon.

1 megjegyzés: