2011. július 18.

HETFOTOL HETFOIG


   Isten huseges!Hu igereteihez! Beteljesiti azokat!Nap mint nap ,HETFOTOL HETFOIG  tapasztalhatjuk ezt.
Igy tortent ez alkalommal is,mikor otthonrol eljottem ,hogy gyerekeimhez utazhassak.Egyik szomszedom hozott el Gyulafehervarig, ahonnan a Dacossal utazom tovabb.
Van nekem egy kedvenc zsoltarom amivel gyakran imadkozom.Most is ezt tettem az uton,kisse kenyszerbol is mert nem ereztem biztonsagban magam.
Igy imadkoztam:" Az Úr angyala tábort jár az őt félők körül és kiszabadítja őket."
Romanul ez igy hangzik:Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.
Vagyis hozzaadodik a "veszedelem is.

Mert nagy veszedelemben voltunk.
Kijove a megyei utrol,atkell menni a kerulo uton,hogy a varosba bemenjunk.Hat ilyenkor a figyelmes sofor nemcsak biztositja magat , hanem meg is all,mert hosszu sor jarmu suhan nagy sebesseggel az uton.S ki kell varni mig felszabadul az ut a tovabb menesre , ami inkabb atkeles az uton.
S nagy csodalkozasomra az illeto kivel mentem s nem alott meg se nem biztositotta magat , hanem egyszeruen  ment tovabb, s minden ugy nezett ki , hogy egyenesen a sebesseggel halado tirbe rohanunk.S itt jott kozbe Isten irgalma a hirtelen eszbe kapo soforrel s ketlepesre a tirtol hirtelen feket nyomott,s megalltunk.
A pillanat hatalma alatt nem is tudsz szolni csak atsuhan"KESZ"
Sokaig az uton ennek a pillanatnak a hatalma alatt voltam, halakat advan az Urnak, hogy Igejehez huseges , kiszabaditott a veszedelembol.
Az Úrra néztem szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök.
  9. Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik. Ezt az Iget meg harom nappal utazasom elott kaptam az Urtol.Zsoltar 15

(Kedves blogtarsaim, nagyon orvendenek, ha ti is kitennetek ezt a kepet minden hetfon,s megosztanatok,tapasztalaitok, vagy eppen az Iget amivel az Ur batoritott a het folyaman)

13 megjegyzés:

Boriska írta...

Kedves Iri ! Nagyon örülök, hogy az Ur megőrzött és, hogy megtapasztaltad oltalmazó kezét !!!Dicsőség Néki !!! A tegnapi napról még mindig a fülembe cseng, hogy az Ur Jézus milyen kegyelmes hozzánk. Nem mint mi , emberek. Méltó, hogy kövessük Őt hüségesen.Segítsen erre a mi Urunk !!!

iri írta...

Amen!Igy igaz!

Borzási Márta írta...

Hát ez nekem nagyon tetszik. Mármint ez az ötlet! Megeshet, hogy én is beszállok...

Irénke, elvezem olvasni minden bejegyzésedet! Puszi, M

Gogyan Eva írta...

ISTENE LEGYEN A HALA,HOGY MEGTARTOTT BENETEKET.Ez egyike a szemmel lathato Isteni gondoskodasnak,es melle a sok megszamlalhatatlan oltalom melyel korulvesz benunket draga Megvaltonk.Mij csodas kegyelem,hogy mar Jezusei vagyunk.

iri írta...

Marta ,koszonom.Igazan nagy batoritas lenne szamomra(s masok szamara is)ha csatlakozol.

Ugy van Eva ,csakis kegyelem!

Anna Isten oltalmában írta...

Elől és hátul körülzártál engem és fölöttem tartod kezedet...mondja a zsoltáros.Ugye,hogy csak egy pár pillanat müve volt,hogy nem történt meg a baleset.Ott volt az Úr és megóvott titeket.Hányszor és hányszor megvéd az Úr.SE szeri ,se száma.Áldott legyen az Ő neve !

iri írta...

Halaval tele a szivem!

Budai Evódia írta...

tetszik nekem is, csak a következő hétfőkön nem leszek itthon auagusztus végéig. gondolok rátok,imádkozom értetek, ha picit olvasni tudlak a telefonomról...

iri írta...

Varlak!

Sári mama írta...

Drága Iri!
Dicsőség az Úrnak az Ő oltalmáért és hogy meghallgatta az imádat.
A "hétfőtől hétfőig" mérföld kövedet szeretettel viszem tovább a blogomba, hétfőn ez lesz az első, amit felteszek és blogod megjelölésével tovább ajánlok.

"Gyakran úszunk az Istentől kapott kegyelmek vizében, mégis sokszor közel vagyunk ahhoz, hogy szomjan vesszünk, mert nem merítünk."

Köszönöm, hogy meríthetek, Isten megáldjon Téged és Mindannyiunkat!

iri írta...

Amen , teged is kedves Sari mama!Orvendek , hogy beneveztel!

kissilferfinoona írta...

En is befogok nezni, ha nem is tudok benevezni, mert erdekel engem is, es szeretem olvasni!!
Szep es aldott vasarnapot!!
Kis B.Ilona

iri írta...

Koszonom Ilona!Viszont kivanom!