2011. május 11.

CELTUDATOS ELET TIZENHETEDIK NAP                HOVATARTOZASUNK

 Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa             Efezus 2:10a

Isten házában, mely az élő Istennek egyháza, az igazságnak oszlopa és erőssége. 1Tim.3:15b

Arra  vagyunk hivatva , hogy tartozzunk valahova.

Meg az Eden tokeletes korulmenyei kozt Isten igy szolt”Nem jo az embernek egyedul lenni”
Kozosseg szamara voltunk teremtve,formalva kapcsolatra, egy csalad szamara,s egyikunk sem tudja egyedul, onmagaban betolteni hivatasat.
A Szentiras nem mond semmit remetekrol,egyedul, elszigetelten elo szentekrol.

 Mert a miképen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképen a Krisztus is. 1Kor.12:12

Habar a Krisztussal valo kapcsolatunk szemelyes is ,nem lehet maganugy.Isten csaladjaban egybevagyunk kapcsolva a tobbi taggal, s egymasei vagyunk az orokkevalosag szamara.

  1. Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunkRoma 12:5

A Krisztus kovetese nemcsak hitkerdese , hanem ugyanakkor a hovatartozast is megszabja.
Az egyhazhoz tartozas nem azt jelenti csupan , hogy valamelyik helyi kozosseg nyilvantartasaban jelen vagyunk , hanem, mint ahogy Pal apostol is mondja:
 Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk. 
  6. Minthogy azért külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint”
Mivel Isten gyulekezete nem egy epeulet, hanem elo tagok kozossege, szukseges kivenunk reszunket a szolgalatban a nekunk adatott ajandekok szerint.

A nekunk adatott szellemi ajandekot felfedezzuk az egymasal valo kozossegben, kapcsolatainkban a tobbi taggal

 A kiből az egész test, szép renddel egyberakatván és egybeszerkesztetvén az Ő segedelmének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a testnek nevekedését a maga fölépítésére szeretetben Efezus 4:16

Ahogy egy tag a testbol nem mukodhet onmagaban, ugy mi sem lehetunk egyedul a Krisztus Testetol elkulonitve, hanem csakis Benne tudjuk kifejteni szolgalatunkat, hivatasunkat Isten celjanak betoltesere.
 Krisztus Testehez valo tartozasunk nem lehet figyelmen kivul hagyni, mert meg van a maga fontossaga.Ez Isten kirajzolodasa a vilagban:

De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat. Mate 16:18

Aki azt mondja , meglehetek gyulekezet nelkul is egymagamban, nagyot teved.Isten egyhazanak nagy a jelentosege mert:
 Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért; Efezus 5:25b

A Bibia Krisztus Menyaszonyanak” „Krisztus Testenek „nevezi azt


  7. Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát,Jelenesek 19:7

Az ige arra tanit , hogy szeressuk Isten gyulekezetet” az atyafiúságot szeressétek;”

Sajnos sokan vannak kik felhasznaljak a gyulekezetet, elnek jogaikkal, de nem szeretik azt.
Vagy megint masok cserelgetik a gyulekezetet, vandorolva egyikbol a masikba, elveszitven azonossagukat,s egyuttal nem is szanjak oda magukat a szolgalatra.Azt gondolvan , hogy jo hivok lehetnek anelkul , hogy tartoznanak egy helybeli gyulekezethez.

 MIERT VAN SZUKSEGUNK A HELYI GYULEKEZETRE?

 1.Meghatarozza azonossagunkat,mint igazi hivo.

En nem mondhatom , hogy Krisztust kovetem ha nem tartozom a tanitvanyok csoportjahoz, mert Krisztus ezt mondotta:
  1. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.Janos 13:35

Mi egyutt kepezzuk Krisztus Testet, s nem egyedul elkulonulten:

. Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban Galateni 5:28

2.Isten csaladja kivon az onzo szferambol.

A helyi gyulekezet az ahol megtanuljuk mikent eljunk egyutt Isten gyermekeivel.Olyan mint egy laborator , hol tanuljuk az onfelealdozo , megerto szeretetet.Mint tagok megtanulunk egymassal erezni.

. És akár szenved egy tag, vele együtt szenvednek a tagok mind; akár tisztességgel illettetik egy tag, vele együtt örülnek a tagok mind. 
  27. Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és tagjai rész szerint.
 1Kor.12:26-27

Csak az egymassal valo kapcsolatban tapasztalhatjuk meg az igazi kozosseget.

 A kiből az egész test, szép renddel egyberakatván és egybeszerkesztetvén az Ő segedelmének minden kapcsaival, minden egyes tagnak mértéke szerint való munkássággal teljesíti a testnek nevekedését a maga fölépítésére szeretetben.Efezus 4:16

A kozossegi elet azt jelenti , hogy odaadoak legyunk egymas irant mint Krisztus irant.

Sok hivo ismeri Janos 3:16-ot:
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 

De nem ismeri 1 Janos 3:16-ot

. Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért.

  3.Isten csaladja megsegit, hogy fejlesszuk szellemi izmainkat

Nem fogunk novekedni, ha csak mint passziv kozonseg veszunk reszt az istentiszteleteken.Hanem reszt veven a gyulekezeti eletben aktivan fejlodhetunk szellemileg.

Az Ujszovetseg parancsolja, hogy egymast szeressuk,imadkozzunk egymasert,batoritsuk egymast,tanacsoljuk,szolgaljuk,fogadjuk el egymast ,hordozzuk egymas terhet,bocsassunk meg egymasnak.Ezek a mi kotelessegeink mint a Gyulekezet tagja.
Lehet, hogy sokkal konnyebb szent eletet elni ha nincs senki korulottunk, de csak egymassal valo kozossegben tanuljuk meg ezt,mikor van ki megprobalja szentsegunket,igy novekedhetunk szellemileg.

  4.Krisztus Testenek szuksege van rad

Istennek kulonleges ajandeka van mindannyiunk szamara , hogy ezzel szolgalhassunk.
. Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése.1 Kor.12:7

 5.Reszt  veszel a misszio munkaban

Mikor Krisztus a foldon jart Isten felhasznalta Ot celja veghezvitelehez.
A Gyulekezet Isten eszkoze a foldon.Nekunk kotelessegunk Isten szeretet hirdetni a foldon.O rajtunk keresztul dolgozik.Mi vagyunk a Keze, a Laba a Szemei.Mindenikunk reszt vallal aktivan a misszios munkaban.


  10. Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk.Efezus 2:10

 6.A Gyulekezet megov az elesestol

Hajlamosak vagyunk termeszet szerint a bunozesre, megkisertetven.Isten tudja ezt s ezert szerkesztett egybe , hogy egymasert eberek legyunk.

3. Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága által: Zsidok 3:13

Ha olyan valakirol van tudomasunk ki eltevelyedett az uttol, szukseges elmenni s visszateriteni.Kotelessegunk ez.

9. Atyámfiai, hogyha valaki ti köztetek eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti őt valaki,Jakab 5:19a

A masik elonye a helyi gyulekezetnek . hogy Isten adott eloljarokat kik felvigyaznak a tagok egeszseges lelki fejlodesere:

. Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ Zsidok 13:17

Semmi sincs ezen a foldon mint Isten Gyulekezete, Krisztus Teste.


A nap gondolata: Hivatva vagyok a hovatartozasra s nemcsak hitre.

Megtanulando igevers: . Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk. Roma 12:5

Megfontolando kerdes:A gyulekezeti eletben valo szolgalatom, resztvetelem,bizonyitja –e szeretetem Isten csaladja irant?1 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

NAGYJABOL IGEN ,DE TOBBET IS TEHETNEK
AMIT IGAZAN SZERETNEK IS TENNI,ISTEN KEGYELMEBOL.