2011. február 10.

NEGYEDIK NAP

Teremtve az orokkevalosag szamara

Ez az elet nem az egyetlen ami letezik.
Ez csak felkeszules az igazi eletre,mi a halal utan van, s hol sokkal tobb idot toltunk mint itt.Itt a foldon veges az eletunk de ott majd egy orokkevalosag lesz.
Sir Thomas Browne ezt igy fejezte ki:”Eleted csak egy zarojel az orokkevalosagban.”
Bennunk egy allando vagy van az orokkevalosag irant.Ez azert van mert Iste naz O hasonlatosagara teremtett.Meg akkor is ha egyszer mindenki meghal , ez mindig szamunkra nem rendjen valo lesz.Mi erezzuk , hogy orokke kellene elnunk , mert Isten ezt a vagyat helyezte elmenkbe.
Egy nap szivunk megall s akkor e testi eletunknek vege lesz , de nem lesz vege szellemunknek

Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben. 2Kor.5:1
Ha ez a foldi elet tobb lehetoseget is kinal, hogy mikent elhetunk , az orokkevalosag csak ket lehetoseget kinal:Menny es pokol.
Itt a foldon dol el , hogy hol fogjuk tolteni.
A jogot a menybe Isten Fia Jezus Krisztus kinalja fel, aldozata altal ha ezt elfogadjuk s megtanuljuk Ot szeretni s hinni benne.
Ket fele ember letezik:
Egyik ezt mondja Istennek:”Legyen meg a Te akaratod
A masiknak Isten mondja:”A te bajod tegy amit akarsz”

Sajnalatos modon sokan lesznek kik az orokkevalosagot Isten nelkul toltik el.
Mikor megertjuk , hogy ez az elet csak felkeszules az Orokkevalora,akkor eletunk megvaltozik s elkezdunk az orokkevalosag fenyeben elni.S ez fogja meghatarozni mikent viszonyulunk korulmenyeinkhez ,kapcsolatainkhoz,problemainkhoz.
Minel kozelebb vagy Istennek annal kisebbnek tunnek ezek a dolgok.Ami eddig fontos volt de semmi jelentosege az orokkevalosag szempontjabol, aprova lesz szemeinkben.
Mikor az orokkevalosag vilagossagaban elunk ertekeink megvaltoznak.Mindennel bolcsebben banunk.Tobbre becsuljuk kapcsolatainkat es a jellemet mint a gazdagsagot vagy a dicsoseget, vagy  megvalosulasaink.Megvaltozik  a fontossagi sorrend cselekedeteinkben.

De a melyek nékem egykor nyereségek valának, azokat a Krisztusért kárnak ítéltem. 
  8. Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem Filippi 3:8-9

Milyen is lesz az Orokkevalosagban?Hat ezt a mi veges elmenk nem tudja felfogni.

 Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek. 1Kor.2:9

De azert nehany dolgot Isten tudtunkra adott:
Hogy O ott hazat keszit szamunkra.Es ott nem lesz se fajdalom  se siras.

. És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak Jelenesek 21:4

 És látják az ő orczáját; és az ő neve homlokukon lesz. 
  5. És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségök szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké. Jelenesek 22:4-5

Istennek celja van veled itt a foldon , dfe ennek nincs itt vege , hanem tulmutat az Orokkevalosagra

 Az Úr tanácsa megáll mindörökké, szívének gondolatai nemzedékről-nemzedékre.Zsolt.33:11

Ha elo kapcsolatunk van Jezus Krisztussal nem kell felnunk a halaltol , mert ez csak egy atmenet az Orokkevalosagba, mint ahogy a  9 honap az anyamehben, felkeszules erre az eletre.

Az utolso orank itt a foldon nem jelenti szamunkra a veget , hanem egy uj kezdetet, Isten mellett.

. Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük Zsido 13:14

Itt e foldon hatarozzuk meg orokeletunket.Ezen eletben hozott dontesek hatarozak meg a masikat az oroket.

Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, néki kedvesek legyünk 2Kor.5:9


E nap gondolata: Az elet tobb mint itt es most

Megtanulando Igevers: És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.1Janos 2:17

A felteendo kerdes:Ha az Orokkevalosag szamara teremtettem, mi az amit matol kezdve nem kell tobbe tennem, s mi az amit tennem kell matol.

1 megjegyzés:

Gogyan Eva írta...

Nem kell tobbe agodalmaskodnom,a holnap felol.
Istenre kell biznom magam teljesen.